Viktor Orban s-a vaccinat cu serul chinezesc Sinopharm. Vaccinul nu este aprobat la nivelul UE FOTO - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Viktor Orban s-a vaccinat cu serul chinezesc Sinopharm. Vaccinul nu este aprobat la nivelul UE FOTO

de R.P. Duminică, 28 februarie 2021, 13:00
- a A+
Imagine
Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a vaccinat cu serul Sinopharm produs de China, informează Reuters. Anunțul a fost făcut duminică pe pagina de Facebook a înaltului demnitar.


​Ungaria a anunțat marți că începe vaccinarea cu serul produs de compania Sinopharm din China , devenind astfel prima țară din Uniunea Europeană care folosește serul chinezesc.

Premierul a scris sec "Sunt vaccinat", fără alte comentarii. Pozele publicate pe rețeaua socială îl înfățișează pe Orban în tricou, cu mâneca suflecată, în timp ce i se inoculează doza. Din imagini reiese că acesta a folosit serul Sinopharm.Guvernul de dreapta condus de Viktor Orban, un constant critic al "ritmului lent" al campaniei de vaccinare UE, a fost primul dintre cele 27 de guverne din blocul comunitar care a aprobat utilizarea vaccinurilor rusești și chinezești, în condițiile în care acestea nu au primit undă verde din partea Uniunii.

Ungaria a anunțat încă de luna trecută că a ajuns la un acord cu chinezii de la Sinopharm în vederea achiziționării a nu mai puțin de 5 milioane de doze de vaccin, într-o țară cu 9 milioane de locuitori

În același timp, guvernul ungar a decis joi extinderea până pe 15 martie a carantinei parțiale impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului, anunțând că se așteaptă la creșterea numărului de cazuri în următoarele două săptămâni.

Gergely Gulyas, șeful cancelariei premierului Viktor Orban, afirma că guvernul se așteaptă ca următoarele două săptămâni să fie "excepțional de dificile".


13007 afisariCel putin doua efecte secundare :
Susufler0 [utilizator], Duminică, 28 februarie 2021, 13:24
+10/26
1) I se ingalbeneste pielea
2) I se ingusteaza ochii

PS. Posibil incepe sa inteleaga alfabetul chinezesc !

PPS. Dar de citit in chineza va citi intotdeauna cu accent rusesc ! :))
Situatie grava in Ungaria
animatron [utilizator], Duminică, 28 februarie 2021, 14:29
+7/19
Tara vecina e in top 10 mondial in acest moment, imediat dupa USA si Portugalia, la numar decese Covid raportat la populatie.

USA -1.604 decese la 1 milioane locuitori
Ungaria- 1.533 decese/milion

Romania- 1.045 decese/milion (suntem in afara topurilor mondiale/europene, la nivel Austria-Olanda).

Guvernul de la Budapesta stie ca pe masura ce situatia se inrautateste va fi atacat pe aceasta tema de Opozitia liberala si stangista.
A vazut ca in USA tema coronavirus a fost singura arma eficienta de propaganda anti-Trump.

Cum Orban Viktor oricum nu e bine vazut de liderii UE, s-a resemnat sa apeleze la orice tara il poate ajuta sa scoata Ungaria mai repede din pandemie.

Asa ca ia vaccin de pe unde gaseste disponibil, chiar si Rusia putinista (Orban il admira pe Putin) sau China comunista (Ungaria vrea investitii chineze).

Liderul ungar nu mai are nevoie sa faca impresie Rusiei asa ca face propaganda pro-chineza in speranta ca aceasta "lovitura de imagine" pentru China sa aduca satisfactie la Beijing si sa permita Ungariei relatii mai bune cu China.
inca 20 de comentarii comenteaza