Rafila, despre tulpina britanică a coronavirusului: Sunt convins că circulă în toate județele - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1367joi 15 apr 2021

Rafila, despre tulpina britanică a coronavirusului: Sunt convins că circulă în toate județele

de N.O. Sâmbătă, 27 februarie 2021, 23:00
- a A+
Imagine
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este convins că noua tulpină de coronavirus circulă în toate județele țării, însă nu peste tot s-a făcut secvențiere și nici nu sunt informații că ar fi preponderentă.


"E un lucru care este cunoscut că această tulpină se transmite mai ușor decât tulpina clasică. În ceea ce privește preponderența ei, nu am informații că ar fi un număr mai mare de cazuri cu această nouă tulpină deocamdată. E posibil să fie așa, dar până când nu devine operațional acest sistem național de secvențiere a unor tulpini suspecte (...) nu ne putem da seama care este ponderea acestei tulpini. Sunt convins că în toate județele din România, nu numai în jumătate din ele, circulă. În jumătate au fost identificate, dar asta nu înseamnă că în celelalte nu circulă", a spus prof. dr. Alexandru Rafila la Antena 3, potrivit Mediafax.


Întrebat despre tulpina românească, despre care s-a vorbit în spațiul public în ultimele zile, reprezentantul României la OMS spune că este vorba, mai degrabă, de o mutație, care a mai fost descoperită și în alte 34 de țări.

"Nu era vorba de tulpină românească, ci de o mutație semnalată la o tulpină de virus care a circulat și în România. Prima dată a fost descoperită în Scoția. Ulterior, a mai fost descoperită în încă 34 de țări. Nu discutăm despre o mutație care în sine are un efect în ceea ce privește scăparea acestei tulpini față de răspunsul imun generat de o infecție trecută sau de vaccinare, ci este o posibilitate a unei mutații cumulative repetate care include și această mutație (...). Dar nu e niciun fel de problemă de sănătate publică până în momentul de față", a spus Alexandru Rafila.

Acesta a precizat că mutația nu a arătat și nu au existat dovezi în ceea ce privește o posibilă eficacitate mai mică a vaccinului față de îmbolnăvirile produse de ea.


3008 afisariDar noaptea? Circula si noaptea?
Parzivall [utilizator], Sâmbătă, 27 februarie 2021, 23:20
+10/16
A facut falci Rafila asta, zici ca-i chitbul, ii prieste Pandemia!
Combinatia ideala
Bogdan_100 [utilizator], Duminică, 28 februarie 2021, 8:38
+9/9
Un medic habarnist si o televiziune de fake news Rafila ca orice om de stiinta care se respecta crede dar nu are argumente. A3 ca orice "raspandac" preia toate ineptiile si le transforma in "stiri" apocaliptice. Rafila ar face bine, pentru viitorul profesional de medic, sa mai vada spitale, pacienti ca a uitat si ce nu stia de cand e functionar prin diverse organizatii
inca 4 comentarii comenteaza