Activitatea restaurantelor, cafenelelor și sălilor de spectacol din Iaşi, restrânsă din nou la 30% din capacitate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1367joi 15 apr 2021

Activitatea restaurantelor, cafenelelor și sălilor de spectacol din Iaşi, restrânsă din nou la 30% din capacitate

de Redactia Vineri, 26 februarie 2021, 12:07
- a A+
Imagine
Municipiul Iași reintră în scenariul galben, ceea ce înseamnă că activitatea restaurantelor, cafenelelor și a sălilor de spectacol va fi restrânsă din nou la 30% din capacitate, a anunțat vineri prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.


Conform Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând de astăzi incidențele cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile vor fi calculate inclusiv cu numărul de cazuri din focarele existente în fiecare localitate.

În municipiul Iași, rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile este de 1,68 și, conform reglementărilor legale, vor intra în vigoare restricțiile caracteristice scenariului galben pentru restaurante, cafenele, sălile de jocuri și sălile de spectacole, a anunțat prefectul de Iași.

Măsurile adoptate vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care vor fi valabile de sâmbătă, pentru următoarele 14 zile:
  • este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor (inclusiv cele din interiorul hotelurilor și pensiunilor), în interiorul clădirilor fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00-23:00.
  • este permisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
  • este permisă activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu respectarea orarului de lucru stabilit.
  • sunt interzise activitățile de organizare și desfășurare în aer liber a spectacolelor de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte activități şi evenimente culturale.
  • rămân în vigoare celelalte restricții stabilite la nivel național pentru întreaga perioadă a stării de alertă.


1241 de afisaripărere
Arl [utilizator], Vineri, 26 februarie 2021, 12:52
0/0
Focare? Deci, dacă am un azil de batrani cu 60-100 de cazuri, in carantina totala, sunt trecuti la gramada cu ceilalti si intra localitatea in carantina , chiar daca fara ei indicele este mult mai mic?
comenteaza