SUA: Camera Reprezentanților a adoptat controversata lege Equality Act menită să protejeze persoanele LGBT de discriminare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1367joi 15 apr 2021

SUA: Camera Reprezentanților a adoptat controversata lege Equality Act menită să protejeze persoanele LGBT de discriminare

de S.J. Vineri, 26 februarie 2021, 11:44
- a A+
Imagine
Camera Reprezentanților a Congresului american a adoptat Legea Egalității menită să protejeze persoanele LGBT, în pofida obiecțiilor venite din partea grupurilor conservatoare, relatează Washington Times .


Equality Act adaugă Legii drepturilor civile din 1964 sexul, identitatea de gen și orientarea sexuală drept categorii protejate împotriva cărora nu se pot face discriminări.

Legea a fost adoptată cu 224 de voturi pentru și 206 împotrivă, 3 republicani votând în favoarea ei.

Președintele democrat Joe Biden a declarat că protejarea persoanelor LGBT va fi un obiectiv prioritar al mandatului său și a semnat în prima zi la Casa Albă un ordin executiv care să combată discriminarea pe baza identității de gen și orientării sexuale.

Criticii Equality Act argumentează că aceasta cauzează îngrijorări serioase pentru comunitățile religioase precum și pentru sporturile practicate de către femei, relatează CNN .

Republicanii sunt în mod special critici față de un articol care stipulează că unui individ nu i se poate refuza accesul într-o toaletă, vestiar sau garderobă pe baza identității sale de gen.

Criticii afirmă că acest lucru ar forța femeile și fetele să împartă aceste spații cu bărbați.

Oponenții legislației afirmă de asemenea că aceasta va facilita participarea bărbaților la sporturi practicate de femei dacă se identifică drept femeie.

Atleții transgender au luptat în ultimii ani împotriva legilor care le limitează participarea la competiții pentru femei din cauza identității lor de gen.

Citește și:


2251 de afisariIn sfarsit
mescaline [utilizator], Vineri, 26 februarie 2021, 14:24
+2/16
Boxul feminin va deveni interesant.
Femeile sa devina barbati
AndyXXX [utilizator], Vineri, 26 februarie 2021, 11:54
+1/21
Si sa participe la competitii sportive masculine
inca 9 comentarii comenteaza