HARTĂ 130 de cabinete noi pentru vaccinarea anti-COVID cu serul Pfizer, de la 1 martie. De când se pot face programări / Câte doze de vaccin a primit România de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1180joi 15 apr 2021

HARTĂ 130 de cabinete noi pentru vaccinarea anti-COVID cu serul Pfizer, de la 1 martie. De când se pot face programări / Câte doze de vaccin a primit România de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca

de I.H. Vineri, 26 februarie 2021, 11:42
- a A+
Imagine
Începând de luni, 1 martie, 130 de cabinete noi vor deveni operaționale pentru vaccinarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTec, iar în următoarele 20 de zile se vor putea vaccina în aceste cabinete 156.000 de persoane, a anunțat vineri Comitetul de coordonare a vaccinării.


Conform sursei citate, capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, iar programările pentru vaccinare vor putea fi făcute de sâmbătă, 27 februarie. Reamintim că în această etapă se pot vaccina persoanele cu boli cronice, cele cu vârsta peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Comitetul de coordonare a vaccinării mai anunță că vaccinarea personalului didactic continuă la nivel național, până în 10 martie, precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost. De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

Câte doze de vaccin a primit România

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

De la debutul campaniei de vaccinare, România a primit 2.152.949 de doze de vaccin, din care până joi, 25 februarie, fuseseră distribuite 1.439.111, iar în stoc sunt 713.838 de doze.

Defalcat, situatie este următoarea:
  • Doze de vaccin primite de la Pfizer : 1.509.749
  • Moderna: 157.200
  • AstraZeneca: 486.000


13403 afisariSe poate si flux continuu
Alex_capsunar [utilizator], Sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:48
+2/2
Eu m-am vaccinat in Italia intr-un centru care lucra la flux continuu: o persoana te primea pe usa doar la ora la care erai programat, nu mai devreme. Puteai sa astepti doar afara, in aer liber, sub un acoperis fara pereti. O data intrat, te lua in primire o asistenta care controla daca iti scrisesesi bine datele pe foi si daca ai semnat ca esti de acord (datele trebuiau completate de acasa). dupa 3-5 minute treceai la un doctor, cu care mai vorbeai 2 minute, apoi treceai imediat la asistenta care iti dadea vaccinul. La sfarsit, 15 minute de asteptare pt eventuale efecte adverse, timp in care iti sosea si certificatul de vaccinare listat. Se vaccinau cel putin 10 persoane pe ora, dar poate chiar si 20, dar asta necesita cel putin 8-9 angajati. Program de la 8 la 20, deci vreo 200 de persoane pe zi
60 pe zi intr-un cabinet?
mr_mojo [utilizator], Vineri, 26 februarie 2021, 14:14
+1/5
Poate îmi scapă ceva, dar cred că un singur medic poate vaccina cel puțin dublu intr-o zi.
Sau o lungim pentru ca nu avem doze, ca sa para ca facem ceva?
inca 2 comentarii comenteaza