Este cunoscut (și) pentru declarațiile spumoase în care se laudă că este un adevărat zeu al fotbalului. Atunci însă când a fost pus să spună cine este în viziunea lui cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Zlatan Ibrahimovic i-a surprins pe mulți.

Zlatan IbrahimovicFoto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

De-a lungul istoriei fotbalului, am avut de-a face cu tot felul de păreri. Pele este cel mai mare din toate timpurile, Maradona, Messi sau Cristiano Ronaldo.

Zlatan nu are ochi pentru niciunul dintre cei mai sus menționați, suedezul știind cine este cel mai bun din toate timpurile. Atacantul celor de la AC Milan își motivează și alegerea.

"Nu trebuie să îl descriu pe Ronaldo . Am spus mereu că există fotbalişti care joacă şi fotbalişti care sunt jocul.

Pentru mine, Ronaldo înseamnă fotbal. Toţi îl urmăreau şi toţi voiau să evolueze ca el şi să fie precum el.

Modul în care se mişca pe teren, modul în care dribla, cu acele biciclete, modul în care accelera...E cel mai mare jucător din istorie, fără dubii", a spus Ibrahimovic, citat de Gazzetta dello Sport.

Cu o carieră măcinată de accidentări, Ronaldo a reușit totuși să câștige câteva trofee importante în carieră: dublu campion mondial cu Selecao (1994, 2002). De asemenea, brazilianul a cucerit și Balonul de Aur (1997, 2002).

A îmbrăcat tricoul echipelor Cruzeiro (1993-1994), PSV (1994-1997), Barcelona (1996-1997), Inter Milano (1997-2002), Real Madrid (2002-2007), AC Milan (2007-2008) și Cortinthians (2009-2011).

Marele regret al carierei: lipsa Champions League

Ronaldo face parte din galeria marilor fotbaliști care nu au câștigat vreodată Champions League, cu toate că a evoluat pentru nume mari din Europa.

La nivel european, Ronaldo se poate lăuda doar cu cucerirea Cupei UEFA în 1998, alături de Inter.

Top 10 mari fotbaliști care nu au cucerit Champions League:

Ruud van Nistelrooy, Patrick Vieira, Michael Ballack, Pavel Nedved, Fabio Cannavaro, Dennis Bergkamp, Gabriel Batistuta, Zlatan Ibrahimovic, Gianluigi Buffon, Ronaldo.

Ronaldo "Il Fenomeno", în acțiune: