Diplomați ruși și familiile lor au părăsit Coreea de Nord într-o vagonetă acționată manual VIDEO - Hotnews Mobile
1 € 1 USD joi 15 apr 2021

Diplomați ruși și familiile lor au părăsit Coreea de Nord într-o vagonetă acționată manual VIDEO

de R.P. Vineri, 26 februarie 2021, 11:03
- a A+
Imagine
Un grup de diplomați ruși și familiile lor au părăsit Coreea de Nord într-o manieră mai puțin obișnuită, relatează BBC News . Opt persoane au călătorit cu trenul și autobuzul înainte de a traversa granția, cu tot cu zeci de valize, într-o vagonetă acționată manual.


Maniera inedită în care aceștia au părăsit Coreea de Nord se datorează măsurilor stricte impuse de autorități ca urmare a pandemiei de coronavirus.

De anul trecut, autoritățile comuniste au interzis circulația trenurilor și au închis aeroporturile. Așa se face că rușii nu au avut prea multe opțiuni pentru a părăsi țara.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de Covid-19 în mai bine de un an de pandemie care a dus la 113 milioane de pacienți și 2,5 milioane de pierderi de vieți omenești. Misiunile diplomatice au fost închise în primăvara anului trecut și majoritatea angajaților de la ambasade au fost repatriați, inclusiv 13 de la ambasada Rusiei, relatează și Moscow Times .

“Au fost nevoiți să împingă întreaga structură pe căile ferate pentru mai bine de un kilometru", a precizat ministerul de externe rus, într-o posatre pe Facebook, publicând și imagini cu diplomații.81889 de afisariLol
mitg [utilizator], Vineri, 26 februarie 2021, 11:12
+10/10
Daca Rusia nu a primit permisie sa trimita macar un aro de politie pe calea ferata sa recupereze niste KGB-isti sub acoperire, atunci chiar s-au deteriorat relatiile intre coreea de nord si rusia.
Eroare
feroviarul123 [utilizator], Vineri, 26 februarie 2021, 12:07
+10/16
Ala e trenul de mare viteza al Coreei de Nord. In curând si in România.
inca 11 comentarii comenteaza