SUA: Viitorul Secretar comercial apără utilitatea taxelor vamale introduse de Trump - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1180joi 15 apr 2021

SUA: Viitorul Secretar comercial apără utilitatea taxelor vamale introduse de Trump

de I.B. Joi, 25 februarie 2021, 19:55
- a A+
Imagine
Katherine Tai, viitorul Secretar al Comerțului, a apărat joi utilizarea tarifelor introduse de administrațiea Trump în relațiile dintre Statele Unite și partenerii săi comerciali, potrivit AFP.


"Tarifele sunt o parte foarte importantă a setului nostru de instrumente pentru realizarea comerțului echitabil", a spus ea în timpul audierii sale în fața Senatului pentru confirmare.

De asemenea, se părea că dorește să mențină tarifele suplimentare din sectorul oțelului și aluminiului care fuseseră impuse de administrația republicană.

În ceea ce privește tarifele pentru aceste două metale, "trebuie să recunoaștem că, în ansamblu, aceasta este o problemă a pieței mondiale (...) în principal datorită supracapacității Chinei în producția acestor metale, dar nu doar o problemă cu China ".

În ceea ce privește acordul comercial cu China, negociat de Donald Trump și semnat în ianuarie 2020, ea a subliniat că Beijingul trebuie să își respecte promisiunile.

Tai a cerut, de asemenea, o "revizuire completă" a relației comerciale dintre Statele Unite și China.

"China a făcut o treabă incredibilă, articulându-și ambițiile în planurile sale de cinci ani și îndeplinind o mare parte din obiectivele pe care și le-a propus", a recunoscut ambasadorul, citând dominanța Chinei în producția de semiconductori aflată în centrul atenției tuturor astăzi din cazua deficitului global care penalizează în special sectorul auto.

Ea a subliniat că administrația Biden va forma "mai strategic" lanțurile de aprovizionare din SUA.

"Chinezii nu ezită să-și exprime ambițiile, iar semiconductorii sunt doar o parte din ceea ce trebuie să concurăm", a menționat ea. "Nu putem concura făcând ceea ce face China, așa că trebuie să stabilim modul în care suntem competitivi, reunind toate instrumentele și resursele pe care le avem în guvernul SUA", a mai comentat ea.

Întrebată și despre un potențial acord bilateral cu Regatul Unit, a cărui negociere a început în epoca Trump, Tai a pledat pentru o revizuire a situației, începutul procesului datând de doi ani și jumătate.

"Dacă sunt confirmată (pentru postul de USTR), va fi important pentru mine să analizez progresele înregistrate până acum în discuții", a spus ea.


1829 de afisariOrange Man = good?
Nyk1 [utilizator], Joi, 25 februarie 2021, 20:00
+5/17
Who would've thought?
Uite dom-le! Inca o chestie buna de la Trump.
YorkshireTerrier [utilizator], Joi, 25 februarie 2021, 20:30
+5/15
Parca nu demult orange man era prostul satului, care prin razboiul comercial cu China face numai rau si de fapt SUA are numai de pierdut, nu de castigat etc.

Acum auzim ca n-a fost chiar asa de rau... Huo-huo, sa vina Bidon si sa stearga din condei toata epoca Trump, dar se pare ca nu-i chiar asa simplu.
inca 10 comentarii comenteaza