Ministrul Teleman, despre ideea conversiei poștașilor în asistenți comunitari: Digitalizarea este inevitabilă și explorăm alternative pentru activități complementare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1180joi 15 apr 2021

Ministrul Teleman, despre ideea conversiei poștașilor în asistenți comunitari: Digitalizarea este inevitabilă și explorăm alternative pentru activități complementare

de Adrian Vasilache Joi, 25 februarie 2021, 19:29
- a A+
Imagine
Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării (USR-PLUS), a declarat joi că 'se explorează alternative pentru ca (n.a poștașii) această resursă umană foarte atașată de comunități să poată avea activități complementare', în condițiile în care digitalizarea este inevitabilă. Ministrul Teleman a lansat săptămâna trecută o idee inedită: conversia factorilor poștali în asistenți comunitari, dând un exemplu mai macabru - factorii poștali să semnaleze când găsesc anumite persoane decedate în locuințe, potrivit Digi24.


  • "Transformarea sau schimbarea presupune căutarea de alternative. Orice tip de entitate ajunge într-o zonă de stagnare și după aceea urmează zona de declin. Pentru a evita stagnarea și declinul trebuie să te gândești care va fi următoarea curbă de creștere. Aici sunt doar niște perspective de a găsi alternative pentru că vedeți că digitalizarea este inevitabilă.
  • Proiectele încep de la idei, de la o schiță. Se explorează alternative pentru ca această resursă umană foarte atașată de comunități să poată avea activități complementare. Este un proiect, nu este o măsură care va fi implementată mâine.", a declarat joi Ciprian Teleman, întrebat dacă poate da detalii despre proiectul despre care a vorbit săptămâna trecută privind conversia poștașilor.

Ciprian Teleman a declarat la Antena 3 că factorii poștali ar putea deveni asistenți comunitari și că ar exista un proiect în acest sens.

"Sunt foarte mulți factori poștali. Trebuie să îi pregătim pentru altceva. Aceștia ar putea fi pregătiți să devină asistenți comunitari. Este un proiect", a declarat Ciprian Teleman, la Antena 3, potrivit Digi24.

Întrebat ce ar însemna conversia factorilor poștali în asistenți comunitari, Teleman a explicat: "Se întâmplă uneori, un exemplu puțin mai macabru, ca unele persoane să fie găsite decedate în locuință după o perioadă destul de lungă de timp. Ori, avem acești factori poștali care cunosc foarte bine comunitățile și ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobișnuite."

Directorul general al Poștei, Horia Grigorescu, a spus de asemenea joi, 25 februarie, că se încearcă diversificarea surselor de venit pentru poștași, fără a fi luată vreo decizie.

"Această discuție referitoare la transformarea agenților poștali în agenți comunitari este o discuție care a emanat din dialogul constant pe care l-am avut cu zona sindicală, de care mă bucur că este proactivă și încearcă să gasească surse alternative pentru activitatea poștașilor. Acest model al asistentului social este un model similar cu cel care există în Franța în acest moment.

Analizele pe care le avem cu privire la transformarea sau migrarea unui număr de angajați din Poșta Română spre această zonă a furnizării de servicii de agenți comunitari sunt în curs, nu avem în momentul de față o politică clară, finală. Cred că este un lucru constructiv pe care îl putem face, o diversificare a surselor de venit.", a spus Horia Grigorescu.


2281 de afisariInteleg ca domnul Cipri e Geolog
Parzivall [utilizator], Joi, 25 februarie 2021, 20:01
+1/5
si ca a studiat multe, inclusiv Paleontologia si Fosilele....dar chiar aici s-a ajuns in Romania? Sa dea alarma postasu ca a gasit doi morti, de cateva luni, fosilizati adica?
Bălării!
DomnuTrandafir [utilizator], Joi, 25 februarie 2021, 20:42
+1/1
Am vazut digitalizarea cum sr vrea a face!
Si orizontul de timp!
Au ei vreo nişa dr piata ca sa vanda produse si servicii bancare?
Asa ca intrebare!
Iar factorii postale care se vor disponibiliza, ca sa spunem lucrurilor pe nume , se pot redistribui la Primăriile Rurale sau Urbane.
Ca asistenți comunitari!
Si asta simplu!

Daca se concediere salariații din Primăriile Rurale&Urbane care sunt si Salariați si Pensionari de Lux la 75 de ani atunci se creează cca 90000 sau 100.000 de posturi.
Nu desfiintam toate cele 100.000 de posturi!
Raman vacante 10% , adică cca 1000 de posturi si le transformam in asistenti comunitari.
1000 de factori devin asistenți comunitari.
Si păstrăm oamenii!
Iar puturosii cu doua venituri, poate trei merg la Stranepoti!
Ce o fi asa de greu!
Si mari dezbateri, specialisti cooptati sa digitalizeze Posta! ����
inca 1 comentariu comenteaza