VIDEO Când urșii descoperă camera de monitorizare din pădure :) - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0100joi 25 feb 2021

VIDEO Când urșii descoperă camera de monitorizare din pădure :)

de I.B. Marţi, 23 februarie 2021, 23:15
- a A+
Imagine
Doi urși foarte simpatici au descoperit camera de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva într-o pădure din Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș. După cum se vede în imaginile amuzante, urșii s-au rezumat doar la o inspecție atentă a camerei de monitorizare și nu au distrus aparatura.


Cel mai probabil, urșii au simțit urmele fine de miros uman de pe camera de monitorizare a faunei, spun specialiștii.

Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate. Urșii trăiesc în România în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa.
7186 de afisariO intrebare
daniondan [utilizator], Miercuri, 24 februarie 2021, 1:10
+4/4
Dar ursii nu hiberneaza iarna?
Fauna si flora au ramas
Coresponedntu [utilizator], Miercuri, 24 februarie 2021, 8:46
+3/3
ultimele bogatii ale Romaniei dupa ce toate celelalte resurse naturale au fost scoase la mezat , exploatate sau vandute strainilor: petrolul, terenurile agricole, gazele naturale, aurul si mai ales lemnul din paduri.
Sa ne bucuram ca inca mai avem asa ceva in muntii Romaniei, in Alpi nu mai vezi asa ceva cu exceptia ierbivorelor, caprioare, capre negre, steinbock, care se inmultesc excesiv datorita absentei carnivorelor mari. Padurile din Alpi nu sunt salbatice si frumoase comparativ cu cele virgine din Carpati, nu exista diveristate naturala, cum se zice la noi, nici nu miroase a brad.
Ursul si lupul, aflate in varful piramidei lantului trofic mentin echilibrul in natura si un mediu natural sanatos.
Romania ar scoate bani frumosi din activitati turistice de observare a carnivorelor mari, cum procedeaza de exemplu SUA si Canada. Plus ca pe langa activitati la observator, turistului strain ii mai bagi in program si o masa traditionala, o vizita la un monument, centru istoric etc.
De zece ori mai multi bani ar aduce un urs viu decat unul impuscat la vanatoarea pentru trofee si multi vest europeni ar plati pentru asta ca sa nu bata drumul pana in Canada sau SUA cand au astfel de oferte turistice si oportunitati in mijlocul Europei.
In conditiile schimbarilor climatice, a degradarii mediului natural, acest gen de tursim de observare in natura va deveni , desi este si acum, unul de lux.
Guvernantii nostri au tot cautat brand de tara in turism, frunze, vampiri, pe care s-au cheltuit milioane de Euro, fara sa spuna nimic, chestii nepalpabile, cand in realitate ursul, prezent inca numar mare in natura Romaniei, ar fi fost cel mai indicat ca imagine.
inca 3 comentarii comenteaza