Miercuri vor fi deschise centrele de vaccinare prioritară pentru cadrele didactice în 23 de județe și în municipiul București, urmând ca joi, vineri și luni să se deschidă în restul țării. Programarea se va face după o altă modalitate, nu în platforma informatică - unitățile de învățământ vor face liste cu personalul care dorește să se vaccineze, listele vor fi transmise către inspectorate, iar de acolo către DSP-uri. Autoritățile se așteaptă ca în jur de 60.000 de angajați din învățământ să se vaccineze. În jur de 42.000 de angajați din domeniu s-au vaccinat deja, până în acest moment.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deschiderea centrelor:

23 de județe (inclusiv Bucureștiul) - mâine, 24 februarie

14 județe deschid joi, 25 februarie

2 județe deschid vineri, 26 februarie

3 județe deschid luni, 1 martie

In București, RomExpo va fi locație comună universitar-preuniversitar.

„Avem 42 de locații pentru învățâmânt preuniversitar (în 41 județe+București), la care se adaugă 20 de locații pentru învățământ universitar”, a precizat ministrul educației Sorin Cîmpeanu.

În această etapă vor fi vaccinați toți angajații din creșe și grădinițe, însă doar cadrele didactice pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar.

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, a anunțat marți că procesul de vaccinare pentru angajații din învățământ începe mâine, 24 februarie, iar până pe 10 martie, cadrele didactice care doresc ar urma să fie vaccinate cu prima doză.