Asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia. Unul dintre bărbații acuzați de ucidere pledează vinovat și este condamnat la 15 ani de închisoare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845vineri 26 feb 2021

Asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia. Unul dintre bărbații acuzați de ucidere pledează vinovat și este condamnat la 15 ani de închisoare

de N.O. Marţi, 23 februarie 2021, 17:40
- a A+
Imagine
Vincent Muscat, unul dintre cei trei bărbați acuzați de asasinarea jurnalistei malteze anticorupție Daphne Caruana Galizia în octombrie 2017, a fost condamnat marți la 15 ani de închisoare de către instanța din Valletta, relatează AFP și The Guardian.


În anunțarea verdictului, instanța a spus că a luat în considerare faptul că Vincent Muscat, care pentru prima dată a pledat vinovat de uciderea jurnalistei, a colaborat cu poliția și că procuratura a solicitat și această sentință.

Muscat a fost arestat în decembrie 2017, la două luni după ce jurnalista a murit în urma exploziei unei bombe atașate de mașina acesteia, eveniment care a dus la demisia premierului Joseph Muscat.

Vincent Muscat și frații George și Alfred Degiorgio, toți cu vârste de peste 50 de ani, au fost acuzați că au pus și detonat bomba care a ucis-o pe jurnalistă la 16 octombrie 2017.

Avocatul lui Muscat, Marc Sant, a anunțat marți că clientul său vrea să își recunoască vinovăția.

Judecătoarea, Edwina Grima, îi spusese avocatului că Muscat este posibil să primească închisoare pe viață.

În timp ce cei trei bărbați au fost acuzați că au comis crima, omul de afaceri Yorgen Fenech așteaptă procesul în care este acuzat că el a organizat crima.1802 afisari15 ani?
Popescul [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 18:16
+3/3
15 ani pentru uciderea cu premeditare a unui om din motive meschine? Uau! Asta da sistem de drept. In alte state mai frecventabile decat Malta, esti injectat in numele Tatalui pentru o astfel de fapta. Sa zicem ca fiind in UE nu mi ti-l injectezi, dar ar trebui sa poti iesi din inchisoare numai dupa ce victima poate umbla din nou. Aaa, nu mai umbla? Nu-i nimic. Ramai la haules tot restul vietii, dar nu orice fel de haules. Ar fi corect sa stai tot restul de vietii intr-o izolare totala. Pe o portita primesti mancare si bautura si undeva spre tavan o fereastra cat o caramida banala pentru lumina. Atat. Adica, nu te ucid, nu te torturez, dar ramai consemnat pana la finalul vietii in colivia ta. Vizite la vorbitor? Ce-i aia? Dupa ce victima poate sa vorbeasca, poti si tu sa primesti vizite. Cine nu stie sa se poarte cu membrii "Cetatii", trebuie alungat din Cetate. Parerea mea. Hac!
comenteaza