Blinken: Administrația Biden susține soluția cu două state în conflictul israelo-palestinian - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0100vineri 26 feb 2021

Blinken: Administrația Biden susține soluția cu două state în conflictul israelo-palestinian

de S.J. Marţi, 23 februarie 2021, 17:10
- a A+
Imagine
Administraţia Joseph Biden susţine planul soluţionării conflictului israelo-palestinian prin coexistenţa a două state, a declarat secretarul de Stat american, Antony Blinken, după conversaţia cu ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi, relatează Haaretz și Mediafax.


"A fost minunat că am discutat cu Gabi Ashkenazi despre parteneriatul nostru, despre provocări regionale şi despre eforturile Israelului de combatere a pandemiei Covid-19. Statele Unite menţin neclintit angajamentul în favoarea securităţii Israelului", a declarat Antony Blinken, prin Twitter.

Departamentul de Stat a comunicat că Antony Blinken a pledat pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian prin proiectul coexistenţei a două state.

Antony Blinken "a evidenţiat convingerea Administraţiei Biden că soluţia a două state este cea mai bună modalitate de asigurare a viitorului Israelului ca stat evreu şi democratic, coexistând în pace alături de un stat palestinian viabil şi democratic", a transmis Departamentul de Stat de la Washington, conform cotidianului Israel Hayom.

Antony Blinken a reiterat "angajamentul continuu al Statelor Unite în contracararea acţiunilor incorecte, unilaterale împotriva Israelului pe plan internaţional", a precizat Departamentul de Stat.

"A fost bine că am vorbit cu colegul meu seara trecută. Am avut o discuţie importantă despre modalităţile de abordare a provocărilor regionale. Sunt la fel de încrezător ca întotdeauna că alianţa noastră este elementul central al securităţii regionale şi stabilităţii", a afirmat, la rândul său, ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi.

"I-am mulţumit secretarului de Stat Blinken pentru opoziţia puternică exercitată de SUA faţă de acţiunile unilaterale împotriva Israelului la nivel internaţional. Am discutat despre combaterea Covid-19 şi, în acest context, i-am prezentat secretarului de Stat coordonarea între Israel şi palestinieni", a subliniat Gabi Ashkenazi.

Citește și:


1102 afisariE o solutie
ipolitic [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 19:02
+2/4
si justa, si pragmatica. Ar dizolva o mare parte a tensiunilor din zona. Tarile dusmane Israelului ar mai pierde din munitie. Israelul e suficient de puternic economic si militar, incat sa faca pasul asta fara teama. Singura problema e ca palestinienii nu prea mai stiu ce vor.
Singura
Tony_K [utilizator], Miercuri, 24 februarie 2021, 0:17
-1/1
Problema e ca evreilor nu le ajunge teritoriul si nu se vor opri din ai omora pe palestinieni sub privirile occidentului care se fac ca nu vad.
comenteaza