28 de noi cazuri de infecții cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie au fost confirmate oficial pe teritoriul României, anunță Ministerul Sănătății. Numărul total de cazuri confirmate în țara noastră a urcat la 164.

Coronavirus RomaniaFoto: Geopix / Alamy / Alamy / Profimedia

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că, în România, au fost confirmate, până în prezent, 164 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă UK - linia genetică B.1.1.7.

Cazurile confirmate sunt distribuite astfel: București (92 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (6 cazuri), județul Suceava (8 cazuri), județul Botoșani (5 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (4 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri), județul Covasna (9 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila, Bihor și Dolj (câte 1 caz).

Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, precizează Ministerul Sănătății.

Noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie circulă deja în jumătate dintre județele țării și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat, arată Institutul Național de Sănătate Publică într-o analiză a primelor 136 de cazuri de infectare cu această tulpină confirmate oficial în România, publicată astăzi. Mai mult decât atât, în peste jumătate dintre cazurile confirmate în țara noastră nu a fost identificată "legătura epidemiologică" - de unde au luat virusul cei infectați.

Citește pe larg despre analiza INSP aici: