Calendarul dezbaterii bugetului pe repede înainte / Orban: Nu vom susține amendamente. Decizia în Coaliţie este de a vota legea bugetului în forma adoptată de Guvern - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845vineri 26 feb 2021

Calendarul dezbaterii bugetului pe repede înainte / Orban: Nu vom susține amendamente. Decizia în Coaliţie este de a vota legea bugetului în forma adoptată de Guvern

de L.P. Marţi, 23 februarie 2021, 15:55
- a A+
Imagine
Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, marţi, calendarul pentru dezbaterea proiectelor Legii bugetului de stat şi Legii bugetului asigurărilor sociale de stat. Pe repede înainte proiectul va intra în dezbaterea comisiilor de specialitate urmând ca votul în plen să fie marţea viitoare.


"Ca să poată fi susţinute anumite amendamente, e nevoie de susţinerea din partea tuturor formaţiunilor politice care formează coaliţia de guvernare. Decizia este de a susţine legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat în forma în care a fost adoptată de Guvern. Au existat dezbateri asupra celor două proiecte de lege, a existat posibilitatea de a se formula propuneri de îmbunătăţire din partea coaliţiei şi s-a ajuns la această formă pe care noi o susţinem. Altfel există riscul, ştiţi cum e, la dezbaterea legii bugetului de stat trebuie să fii foarte atent ca să nu se rupă echilibrul, într-un moment sau altul. Este dezbatere generală, fiecare poate să prezinte puncte de vedere, să prezinte amendamente, dar decizia majorităţii parlamentare e de a adopta bugetul în forma aprobată de Guvern", a declarat Ludovic Orban.

Conducerile Parlamentului au trimis proiectele de buget comisiilor de specialitate pentru dezbatere şi avizare. Astfel, deputaţii şi senatorii au termen până joi, la ora 10.00, să depună amendamente scrise şi motivate.

Joi, comisiile de specialitate vor aviza proiectele de buget, iar comisiile de buget, sesizate în fond, au termen până sâmbătă să dezbată şi să întocmească rapoartele, care vor fi depuse la Birourile permanente până luni, la ora 10.00.

Cele două Camere ale Parlamentului se vor reuni în şedinţă comună lunea viitoare, de la ora 16.00, pentru dezbaterea bugetului, votul final fiind programat marţi.

Guvernul a transmis Parlamentului proiectul Legii bugetului marţi dimineaţă.


1388 de afisariDeja PNLa inceput sa moara.
Tambrian [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 17:46
0/0
Stiu foarte multi oameni care au avut sperante in PNL
Exista 3 fapte ce nici un partid nu si le permitre:
-1 promovarea nulitatilor la conducere,oricare ar fi aceasta (aici PNL si USR sunt campioni)
-2 propuneri de ministri si chiar prim ministri cu scoala sustinuta de cai indoielnice (aproape toti membri de azi ai guvernului nu pot rapunde suficent de clar, cu diplomele pe masa, ca stiu prin ce scoli au trecut!!!)
- 3 luarea de prosti a membrilor corpului electoral ( ce mai stiu astia peste 4 ani cum i-am pacali noi!!!!)
E pacat ca PNL va ajunge ca PNTCD. Dar e bine ca ea cu el si USR-ul, acest curent politic al gurilor mari, fara de carte, fara specializari de nici un fel contar a ceia ce se declara dumnealor......
comenteaza