Primul caz de șoc anafilactic înregistrat în România după vaccinarea COVID-19. Gheorghiță: Și-a revenit după 7 minute - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0118vineri 26 feb 2021

Primul caz de șoc anafilactic înregistrat în România după vaccinarea COVID-19. Gheorghiță: Și-a revenit după 7 minute

de Alina Neagu Marţi, 23 februarie 2021, 14:29
- a A+
Imagine
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că în România s-a înregistrat primul caz de șoc anafilactic după vaccinarea împotriva COVID-19 - o reacție extrem de rară la vaccin, cu o frecvență de doar două până la cinci cazuri la un milion de doze de vaccin administrate . Este vorba despre o femeie în vârstă de 46 de ani, care nu știa să aibă antecedente alergice și care și-a revenit în aproximativ 7 minute, după ce personalul medical a intervenit rapid. " A fost înregistrat un caz de șoc anafilactic la o femeie de 46 de ani care a fost vaccinată cu vaccinul produs de Astra Zeneca. S-a intervenit rapid și în circa 7 minute femeia era cu stare generală mult ameliorată. Ea a fost transportată la spital și urmează să fie externată. Femeia nu se știa cu istoric de reacții alergice. Reacția de șoc anafilactic este una extrem de rară", a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.


În ceea ce privește reacțiile adverse înregistrate la vaccin, majoritatea acestora sunt minore, a subliniat medicul Valeriu Gheorghiță. Vârsta medie a românilor care au dezvoltat reacții adverse este de 41 de ani, a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Șocul anafilactic este o reacție extrem de rară înregistrată la vaccin, în general cu persoane care suferă de o alergie, chiar dacă nu știu acest lucru.

"Este o reacție greu de anticipat, mai ales la o persoană care nu are istoric alergic. Este o reacție adversă cu o frecvență de doar două până la 5 cazuri la un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate. Este important să fie recunoscută la timp și să se acționeze corect din punct de vedere medical" - Valeriu Gheorghiță.

Prospectul vaccinului anti-COVID-19 produs de Astra Zeneca poate fi consultat aici.


2371 de afisari"Femeia nu se știa cu istoric"..
pehash [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 14:40
+7/7
Trecand peste nivelul penibil de exprimare, as spune ca vaccinul i-a salvat viata. Acum macar stie ca poate intra in soc anafilactic de la ingredientele vaccinului, unele dintre ele comuna la mai toate vaccinurile. Multi afla cand nu e nici un medic in zona, pregatit sa intervina.
!
tudorr [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 15:50
+4/4
Eu zic sa iesi in strada impotriva albinelor, ca si de la ele poti sa faci soc anafilactic, am vazut live 2 persoane carora li s-au umflat membrele intepate de ziceai ca-s baloane.
inca 1 comentariu comenteaza