Valeriu Gheorghiță: România ar putea primi vaccinul Johnson Johnson din aprilie. Oficialul admite că a avut divergențe cu ministrul Sănătății - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0100vineri 26 feb 2021

Valeriu Gheorghiță: România ar putea primi vaccinul Johnson Johnson din aprilie. Oficialul admite că a avut divergențe cu ministrul Sănătății

de Redactia Marţi, 23 februarie 2021, 12:21
- a A+
Imagine
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare antiCOVID, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că din aprilie România ar urma să primească primele doze ale vaccinului produs de compania Johnson & Johnson. Pe de altă parte, oficialul a admis, în premieră, că au existat unele tensiuni între el și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Într-o intervenție la Digi FM , el a declarat că au existat "viziuni diferite" privind modul de comunicare și informare ale campaniei de vaccinare.


"Nu e vorba despre o neînțelegere. Au fost, dacă vreți, la un moment dat, viziuni diferite legate de aspectele de comunicare și informare ale campaniei de vaccinare, probleme legate de modalitatea de derulare a activităților de vaccinare, de organizare a centrelor. După cum știm, a fost o serie de acte normative care au trebuit duse la bun sfârșit. Și vorbim despre acea ordonanță de urgență care prevedea modalitatea de plată a personalului din centrele de vaccinare, discuții tehnice care cred că le-am gestionat bine", a spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță susține că problemele au fost rezolvate, iar relația cu ministrul Vlad Voiculescu este una constructivă. "Din punct de vedere profesional am avut o relație absolut normală cu domnul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. În continuare avem o relație foarte bună și constructivă", a spus el.

Despre vaccinul Johnson & Johnson

România ar putea primi, din luna aprilie, al patrulea vaccin antiCOVID, respectiv cel produs de compania Johnson & Johnson.

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului. Potrivit oficialului, serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare.


9395 de afisariZau?
d2d [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 13:45
+3/7
Este o companie farmaceutica cu peste 100 ani de experienta.E ca si cum ai spune ca nu cumperi aspirina de la Bayer ca se ocupa cu ingrasaminte chimice.
Vaccinarea MApN
smeuletz [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 15:22
+3/3
Locurile la spitalele militare nu au fost accesibile din platforma (practic au fost blocate). Apoi cei de la mapn, cadre active si mai ales pensionari (cei peste 65) au primit notificarea sa sune la un numar special. Practic au dreptul sa fie vaccinati cadre active si pensionari mapn si apartinatori directi. Dar nu s-a mers peste etapele din prezent. De ex, eu care sunt apartinator (si sunt si asigurat la casa de asigurari a armatei), ne-intrand in etapa a 2-a, nu pot sa ma programez (adica nu sunt acceptat). Deci, cred ca asa este, nu cred ca sunt publicate, ceea ce nu e prea bine, dar din ce am vazut, exista o ordine (nu am auzit de multe pile) si se respecta etapele.
inca 9 comentarii comenteaza