Virginia devine al 23-lea stat american care abolește pedeapsa capitală - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845joi 25 feb 2021

Virginia devine al 23-lea stat american care abolește pedeapsa capitală

de R.P. Marţi, 23 februarie 2021, 10:31
- a A+
Imagine
Statul american Virginia a abolit pedeapsa cu moartea, după ce ambele camere ale parlamentului local au votat luni un proiect de lege în acest sens, relatează dpa.


Pentru ca legea să intre în vigoare mai este nevoie ca ea să fie promulgată de guvernatorul statului, Ralph Northam, dar aprobarea din partea sa este considerată ca fiind certă.

'Acesta este un pas important înainte pentru a garanta ca sistemul nostru de justiţie penală să fie just şi echitabil pentru toţi', a declarat luni Ralph Northam într-un comunicat comun cu preşedinta camerei inferioare a legislativului statului Virginia, Eileen Filler-Corn, şi cu liderul majorităţii din Senatul local, Dick Saslaw.

Virginia se alătură celorlalte 22 de state din cele 50 din componenţa SUA care au abolit pedeapsa capitală. 'În îndelungata istorie a Virginiei, această jurisprudenţă a dus la executarea mai multor oameni decât în orice alt stat' american, subliniază comunicatul. 'A venit timpul să oprim această maşinărie a morţii. Pedeapsa cu moartea nu este un instrument corect şi eficient de justiţie penală', se menţionează în text.

Din 1976 şi până în prezent, 113 de execuţii au avut loc în statul Virginia, conform Centrului de informare cu privire la aplicarea sentinţelor capitale. Numărul sentinţelor capitale este în declin în ultimul timp în SUA, parţial datorită schimbării produse la nivelul opiniei publice, precum şi dificultăţilor tot mai mari în privinţa obţinerii substanţelor necesare pentru injecţia letală.

De asemenea, impunerea pedepsei cu moartea comportă de obicei litigii prelungite şi costisitoare.

Adminitrația Trump a reluat execuțiile la nivel federal după o pauză de aproape două decenii. Astfel, în 2020, în total 17 persoane au fost executate în SUA de cinci state şi guvernul federal, conform Centrului de informare cu privire la aplicarea sentinţelor capitale. Preşedintele Joe Biden se opune în schimb pedepsei cu moartea. (Sursa: Agerpres )


915 afisaritarile nordice nu au pedepse capitale,
__alex__ [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 11:57
+3/3
au puscarii blande si cea mai mica infractionalitate la nivel mondial. Secretul nu e duritatea pedepsei, ci educatia. Degeaba ai universitati de elita pe bani grei pentru 0.1% din populatie daca restul sunt analfabeti functionali care cred basmele de la televiziunile americane.
pai, ce fac
nash pandelica [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 15:07
0/2
renunta la modelul chinezesc, tiparul noii ordini ?
inca 5 comentarii comenteaza