SUA au depășit pragul de 500.000 de decese din cauza Covid. Biden: "Ca națiune, nu putem accepta acest destin crud, trebuie să luptăm împreună" VIDEO - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845joi 25 feb 2021

SUA au depășit pragul de 500.000 de decese din cauza Covid. Biden: "Ca națiune, nu putem accepta acest destin crud, trebuie să luptăm împreună" VIDEO

de R.P. Marţi, 23 februarie 2021, 8:07
- a A+
Imagine
SUA au depășit pragul de jumătate de milion de vieți pierdute din cauza pandemiei de coronavirus, ajungând la un bilanț de 500.071 de victime. La Washington a fost decretat doliu și s-a ținut un moment de reculegere. Președintele american Joe Biden a spus că acest bilanț tragic îl depășeșete pe cel al americanilor care au murit în cele două războaie mondiale și războiul din Vietnam. El a făcut din nou apel la unitate într-un mesaj adresat națiunii cu acest prilej.


“Trebuie să punem capăt acestei politici de dezinformare ce a divizat familii, comunități și o țară întreagă, ce a costat atâtea vieți omenești. Cei care au murit nu sunt democrați, nici republicani, sunt concetățenii noștri americani, vecinii noștri. Sunt prietenii, mamele, tații, fiicele, soții și soțiile noastre. Trebuie să luptăm împreună, ca un popor unit, ca State Unite ale Americii. Este singura cale să învingem acest virus. Vă promit", a declarat Biden, după un moment de reculegere, la Casa Albă.

El a mai spus că americanii nu trebuie să devină imuni în fața acestor pierderi de vieți omenești, în fața suferinței, adăugând că "nu putem accepta acest destin crud, ca națiune".

În total, SUA au ajuns la 500.071 de persoane care au decedat din cauza coronavirusului și peste 28 de milioane de cazuri de contaminare.

"Au murit mai mulţi americani în această pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial şi războiul din Vietnam", a subliniat preşedintele Joe Biden într-o proclamaţie. "Vă promit că această națiune va zâmbi din nou", a mai spus el.

SUA au fost cele mai afectate de pandemie, la nivel global. Primul mort de COVID-19 în Statele Unite a fost anunţat la sfârşitul lui februarie 2020. Au trecut aproximativ trei luni înainte ca ţara să depăşească pragul de 100.000 de morţi, încă patru luni până la 200.000 şi alte aproape trei luni până la 300.000.

Fostul președinte Donald Trump a fost criticat în repetate rânduri pentru modul în care a gestionat criza sanitară, încercând să minimalizeze efectele ei și gravitatea noului coronavirus, deși, potrivit propriilor declarații publicate ulterior de jurnalistul Bob Woodward în cartea "Furie", Trump știa încă de la început că SARS-COV-2 este mai mortal decât o banală gripă.3397 de afisarirezultatul experimentului MAGA
4real [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 9:23
+11/39
Make Americans Go Away....Trumpismul inseamna crima.
Mda
_Un stelist_ [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 9:35
+10/24
Compari Florida, cu distanțe imense între case și oameni cu New York unde se calcă pe picioare, tare mai ești...
inca 24 de comentarii comenteaza