Ministrul Energiei: Mi-au venit informații privind angajați fictivi în mină - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845joi 25 feb 2021

Ministrul Energiei: Mi-au venit informații privind angajați fictivi în mină

de N.O. Luni, 22 februarie 2021, 22:49
- a A+
Imagine
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară că a primit informații de la mineri că există persoane care sunt angajate fictiv și nu lucrează în mină.


"În urma acestui protest, chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informații că există persoane care sunt angajate și care practic nu lucrează în mină. Sunt angajate fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, rezolvate și curățată Compania (CEH – n.red.) de asemenea practici, pentru a putea pune de o bază solidă. Nu cred că este o soluție ceea ce s-a întâmplat. Soluția cu plata salariilor oricum era rezolvată prin această ordonanță am dat-o și inițiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui protest", a a declarat Virgil Popescu la Digi24.

Oficialul a mai spus că marți se va întâlni cu reprezentanții Termocentralei Mintia, președintele Consiliului Județean Hunedoara și sindicate "pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia".

"CEH practic a fost falimentată cu bună știință de cei de la PSD. Să reușim să facem două societăți (CEH și Mintia – n.r.) care să fie viabile. Una a administrației locale și una în continuare a Ministerului Energiei", a mai spus ministrul, potrivit Mediafax.

Minerii care s-au autoblocat în subteranul exploatării de cărbune Lupeni, din Valea Jiului, au încheiat protestul declanşat în urmă cu şase zile, după ce le-au fost aduse la cunoştinţă prevederile din acordul referitor la plata drepturilor băneşti restante încheiat de liderii lor la Ministerul Muncii.


Ministrul Muncii a precizat că în zilele de 25 şi 26 ale lunii curente minerii îşi vor încasa drepturile salariale restante, dar şi beneficiile restante precum tichetele de masă şi banii de transport.
4897 de afisariMinerul up fashion
n.dumiritu [utilizator], Luni, 22 februarie 2021, 23:27
+11/17
Poate primii candidati ar fi minerii cu cercel in ureche si cu barbita atent tunsa. Oricum, indignati la culme. Minerul (erau chiar doi) cu cercel e ceva care m-a uluit, serios. Dichisit pentru scormonit maruntaiele pamintului si, supliment, pt. protest. Ma retrag, invechit, in vagauna mea retrogada.
Adică ei n-au voie să fie fancy?
Amerlocu [utilizator], Luni, 22 februarie 2021, 23:48
+5/13
Pe vremuri directorul general CFR Necolaiciuc, de pre vremea lui Miron Mitrea, a cumpărat cravate Armani la 5000€ pentru controlorii de tren. A mai dotat CFR-ul cu costume de scafandru la mare adâncime :) iar gara din localitatea sa de baștină (Vatra Dornei) era ornată cu lalele aduse aduse cu avionul la Suceava tocmai din Olanda.

Acum minerii săracii de ce să nu aibă și ei măcar un bărbierit de lux?!
inca 6 comentarii comenteaza