Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a realizat un terminal desktop web-based accesat prin internet din browser fără a necesita instalarea de software dedicat: Exchange Live 2.0. Conform operatorului pieței de capital, acesta este dedicat investitorilor și tuturor celor interesați de tranzactionare și evoluția instrumentelor financiare listate la BVB.

Bursa de Valori Bucuresti - BVBFoto: Hotnews

Exchange Live / Bursa in Direct va putea fi testat gratuit pana la data de 22 mai 2021 de orice persoană își creează cont de utilizator pe website-ul Bursei de Valori Bucuresti, iar ulterior prețul va fi de 50 euro/lună.

"Terminalul de vizualizare a pieței în timp real aduce o multitudine de caracteristici, printre care: vizualizare selectivă și simultană a diverse seturi de date (cotații, grafice, știri, performanță instrumente financiare, adâncimea pieței, tranzacții intraday) pentru a avea într-un singur ecran informațiile de interes, interfața personalizabilă drag&drop, „heat maps” pentru vizualizarea rapidă și comparativă a performanței istorice a companiilor din componența indicilor, export de date pentru analiza offline, soluție moderna de realizare a graficelor", menționează sursa citată.

De asemenea, este posibilă crearea unui portofoliu virtual pentru cei care doresc să testeze diverse strategii de investiții fără a-și investi banii în instrumentele respective.

Suita de aplicatii dezvoltate de Bursa de Valori Bucuresti cuprinde propriul sistem de tranzactionare Arena, extinsa prin platforma online de tranzactionare ArenaXT, aplicatiile pentru smartphone din categoria BVB Trading destinate investitorilor de retail, precum si platformele Arena Post-Trading pentru decontare si actiuni corporative, dezvoltate de BVB pentru Depozitarul Central.