Ministerul Fondurilor Europene vrea să aloce un miliard de euro pentru împăduriri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0100vineri 26 feb 2021

Ministerul Fondurilor Europene vrea să aloce un miliard de euro pentru împăduriri

de V.M. Sâmbătă, 20 februarie 2021, 14:34
- a A+
Imagine
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că va propune includerea campaniei de împăduriri în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pentru realizarea de fonduri forestiere ar putea fi alocată suma de un miliard de euro, însă este necesară schimbarea legislației.


Ministrul Cristian Ghinea spune că va propune Comisiei Europene includerea împăduririlor, în special crearea de perdele forestiere, în Planul Național de Redresare și Reziliență, scrie Mediafax. Astfel alocarea bugetară pentru acest domeniu ar putea crește până la un miliard de euro. Pentru a obține bani din PNRR pentru împăduriri este nevoie de reforme.

"Vom aloca acești bani după ce vom face mai întâi o reformă a legislației în domeniu, pentru că acesta este obiectivul PNRR, să genereze în primul rând reforme. În acest moment, legislația din România este atât de încâlcită încât eforturile de până acum s-au blocat de cele mai multe ori în birocrație și legi contradictorii", a explicat ministrul Ghinea, pe Facebook.

Banii vor fi acordați în etape tuturor instituțiilor care pot implementa procedurile solicitate de Ministerul Fondurilor Europene.


1719 afisariLa rimul acual de taiere,este o frectie la un.....
Plagarus [utilizator], Sâmbătă, 20 februarie 2021, 14:41
+4/4
.......picior de lemn,caci rumanul este frate vitreg cu codrul.
Material pentru mafie?
cinevatus [utilizator], Sâmbătă, 20 februarie 2021, 14:46
+2/4
Asta suna a pfar in ochi. Opriti intai mafia. Eliminati mafia si dupa incepem impadurirea.
inca 2 comentarii comenteaza