Scad sau nu sporurile bugetarilor? Cîțu ezită: "Va fi o reformă în tot aparatul și vom vedea ce va urma" / Mandat limitat la 6 ani pentru directorii din administrația locală și centrală - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0209duminică 28 feb 2021

Scad sau nu sporurile bugetarilor? Cîțu ezită: "Va fi o reformă în tot aparatul și vom vedea ce va urma" / Mandat limitat la 6 ani pentru directorii din administrația locală și centrală

de I.B. Joi, 18 februarie 2021, 21:20
- a A+
Imagine
Premierul Florin Cîțu evităt să se pronunțe tranșant, joi seară, dacă sporurile bugetarilor vor scădea sau nu. La insistențele moderatorului Digi 24, Cîțu a răspuns că "va fi o reformă în tot aparatul și vom vedea ce va urma".


"Deocamdată, veniturile bugetarilor sunt înghețate la nivelul lui decembrie 2020. Vom elimina risipa banului public. Am redus cheltuielile de personal. Cuvintele cheie vor fi Reformă și Investiții. Vom crește puterea de cumpărare în condițiile în care am avut cea mai amre criză sanitară a secolului", a declarat premierul.

"Discuția nu e dacă trebuie sau nu să existe sporuri. E nevoie de a lega dinamica veniturilor de performanţă. Am pus această întrebare public, dacă românii au simțit că în ultimii 4 ani performanța aparatului bugetar s-a dublat. Dacă este așa, mergem mai departe, nicio problemă, dar eu nu cred că e așa, din ce am văzut până acum", a spus șeful guvernului.

Mandat limitat la 6 ani pentru directorii din administrația locală și centrală

Florin Cîțu a anunțat că va propune luni în cadrul Coaliției de guvernare ca în administrația publică locală și centrală funcțiile de director general, secretar general, secretar general adjunct să fie pe mandat de maxim șase ani, la fiecare trei ani cu reînnoirea mandatului.

"Trebuie să începem să avem o administrație publică responsabilă (...) aș dori să facem și rotație, după două mandate te muți în alt departament", a adăugat el.

Pensiile speciale

Referitor la pensiile speciale, Cîțu spune că problema se va rezolva trecând toate pensiile pe contributivitate, cu excepția pensiilor militare. Cîţu susţine că este necesară o reformă a întregului sistem de pensii, pentru că, în 15 ani, "cei care vor lucra nu vor mai putea să plătească pentru cei care vor ieşi la pensie".

"Legea salarizării a fost adoptată în Parlament, e normal să mergem cu o lege în Parlament care va reaşeza salarizarea, sistemul de sporuri. Sunt 110 miliarde lei cheltuieli de personal în 2020, din acestea, 27 de miliarde o reprezintă sporurile. Aceste cheltuieli de personal s-au dublat în perioada 2016-2020. Eu doar îi întreb pe români dacă au simţit că performanţa celor care primesc o treime sporuri și cărora li s-au dublat salariile s-a dublat în această perioadă. De aceea, eu aduc aminte de reformă și de a lega performanța de venituri", a declarat premierul.
4852 de afisaritot sistemul e putred
sauvage [utilizator], Joi, 18 februarie 2021, 22:01
+12/14
Chiar daca in institutiile publice si societatile finantate de la buget salariatii au inceput sa aiba salarii bune, nivelul dezastruos al activitatii si eficienta nu se schimba. Exista doar o minoritate in aceste institutii care-si face treaba bine. Am intilnit astfel de oameni. Doar ca pentru a fi performant, iti trebuie mai intii minte, nu bani. In concluzie, in majoritate, primariile, spitalele, scolile, societatile ale CJ sau CL, ministere, politia, finantele nu sint altceva decit o gloata de golani analfabeti si incompetenti, multi neamuri intre ei, multe curve, multi lingai , care au ca singur scop sa primeneasca si sa mulga pe cetateni si pe altii ca sa alimenteze buzunare personale. La vreme de alegeri, daca numarati toti angajatii din aceste structuri, sint votanti extrem de fideli ce lupta in haita pentru a-l pastra pe mafiotul sef, primarul, presedintele CJ sau partidele manevrate de acestia. Numarati citi angajati au aceste institutii si veti vedea ca interesul de a le avea este majoritar electoral pentru ca votul lor este garantat. E spirit de haita. Voturi garantate. Nu conteaza pentru ce au fost create aceste structuri, nu exista controale sau audituri, totul in aceste structuri e protejat de mafiotul sef. Lunar, mafiotul sef primeste daruri de tot felul, dar mai ales plicuri cu bani de la fiecare dintre sefi. In fapt ei sint niste nulitati in toate directiile. Din pacate nimeni, nici macar opozitia sau presa nu zice nimic pentru ca nu ii duce capul ori sint complici, iar justitie nu avem. In stiinta psihologiei exista morfopsihologia (analiza chipului unei persoane). Uitati-va la fetele multor sefi din institutiile publice si vedeti chipuri de oameni mediocri, supusi et cu inteligenta minimala. Uitati-va ce origini si studii au acesti oameni ! Niste nimeni.
apeviștii freacă menta
di livio [utilizator], Joi, 18 februarie 2021, 22:00
+11/13
cu buha fac altceva apeviștii exceptați https://www.libertatea.ro/opinii/pensiile-speciale-despre-care-rares-bogdan-dacian-ciolos-sau-dan-barna-nu-sufla-o-vorba-despre-rentierii-de-lux-ai-statului-3416513...Costi Rogozanu în Libertatea „Unde au dispărut pensille SRI, Armată, Poliție, judecători? Și nu e vorba doar despre pensii, ci și despre vârste ridicole de pensionare. La puțin peste 40 de ani deja ajung rentieri de lux al statului, zici că am fost Imperiul Roman și acum ne plătim armatele cuceritoare.”
inca 26 de comentarii comenteaza