Renate Weber: Pe mine nu m-a informat nimeni oficial care sunt motivele de nemulţumire, ce reproşuri mi se aduc - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0209duminică 28 feb 2021

Renate Weber: Pe mine nu m-a informat nimeni oficial care sunt motivele de nemulţumire, ce reproşuri mi se aduc

de V.M. Miercuri, 17 februarie 2021, 0:44
- a A+
Imagine
Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat marţi seară, la Antena 3, că nu i s-au comunicat reproşurile care i se aduc şi a afirmat că revocarea sa se poate face doar pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor, scrie News.ro . În cazul revocării, Weber a precizat că ia în calcul "mai multe aspecte", referindu-se la faptul că nu are nicio cale de atac cu privire la acest demers.


"Pe mine nu m-a informat nimeni oficial până la acest moment care sunt motivele de nemulţumire, care sunt reproşurile care mi se aduc. Eu nu am primit o copie a acelei solicitări de revocare. Înţeleg că urmează în perioada următoare o întâlnire a comisiilor juridice care vor analiza. Iarăşi, nu ştiu ce vor analiza, şi vor face un raport", a declarat Renate Weber.

Aceasta a precizat că legea este foarte clară, iar revocarea Avocatului Poporului se face pentru încălcarea Constituţiei.

"Revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor. Adică nici măcar nu e vorba de o analiză a activităţii în general. Noi am trimis raportul nostru de activitate ca în fiecare an la Parlament. M-aş bucura foarte mult să avem o întâlnire în plenul Parlamentului şi să discutăm activitatea acestei instituţii. Dar care sunt acele situaţii în care eu aş fi încălcat Constituţia şi legile? Sincer vă spun, nu le ştiu, nu mi-au fost comunicate", a mai afirmat Weber.

Aceasta a spus că, în cazul revocării, ia în calcul mai multe aspecte: "Pe de altă parte, sincer vă spun, de când a fost decizia aceea a CEDO privind-o pe doamna Kovesi, unde i se reproşa statului român că doamnei Kovesi nu i s-a oferit posibilitatea unei căi de atac, mă întreb şi eu dacă e firesc să nu existe o cale de atac a mea, pentru că este vorba de o revocare a mea. Vreau să văd cum se vor desfăşura lucrurile. Evident că iau în calcul mai multe aspecte. Chiar nu cred sub nicio formă că poţi să spui unui Avocat al Poporului care îşi respectă şi îşi îndeplineşte mandatul constituţional că a încălcat în felul acesta Constituţia. Adică este o contradicţie logică, aşa mi se pare".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, că a fost iniţiată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber
- al cărei mandat ar urma să se încheie în 2024 -, precizând că în cel mult două săptămâni comisiile juridice urmează să analizeze această solicitare şi să prezinte un raport care să fie transmis plenului.


966 de afisariAre dreptate
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 17 februarie 2021, 0:47
+10/12
Slugoiul asta comunist si-a indeplinit treaba ireprosabil sprijinind mafiotii si infractorii.
Lol
mitg [utilizator], Miercuri, 17 februarie 2021, 1:37
+7/7
Ai fost sluga infractorilor, ai pus piedica la orice eforturi de stavilire a coronavirusului si multe altele.
inca 3 comentarii comenteaza