Arafat, despre operatorul de la Ambulanța Cluj: Modul de adresare, inacceptabil - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0209duminică 28 feb 2021

Arafat, despre operatorul de la Ambulanța Cluj: Modul de adresare, inacceptabil

de I.B. Marţi, 16 februarie 2021, 23:52
- a A+
Imagine
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat miercuri seară, la Digi 24, că modul de exprimare al operatorului de la Ambulanța Cluj, care a certat doi părinți care au cerut ajutor la 112 pentru copilul lor, este inacceptabil, potriivt Mediafax.

"Este inacceptabil. Modul de adresare, de a vorbi cu oamenii care solicită ajutor nu poate să fie în acest hal. Deci, în primul rând, tu ca personal medical chiar dacă consideri că nu e urgență reală, pentru părinții respectivi faptul că văd că copilul lor are sânge în urină este ceva care îi sperie. Probabil că este o infecție urinară. Dar, totuși, pentru acești părinți este un lucru care atrage atenția și părinții vor un răspuns", a declarat Raed Arafat, la Digi 24.


Acesta susține că problema putea fi rezolvată foarte ușor.

"Medicul de familie putea să fie o soluție, puteau să trimită un medic la consultație la domiciliu de către Ambulanță sau o mașină care să îi transporrte către o unitate de primiri urgențe pediatrică", a mai spus Raed Arafat.

Acesta a anunțat că ancheta disciplinară care a început la Ambulanța Cluj trebuie să se finalizeze în trei zile.

"Ascultând cum s-a vorbit, n-are cum să fie decizia că și-a făcut treaba corect, pentru că nimeni nu acceptă un astfel de mod de adresare", a mai spus șeful DSU.

Incidentul s-a produs în luna noiembrie, anul trecut, dar cazul a ajuns în atenția autorităților după ce tatăl copilului a publicat înregistrarea discuției telefonice. Conform înregistrării, operatorul telefonic are o atitudine arogantă și le răspunde părinților care anunțau că bebelușul lor urinează sânge că nu este o urgență și că trebuie să meargă la medicul de familie. După mai multe apeluri, copilul a fost luat de o ambulanță, iar acum este în afara oricărui pericol.3218 afisariMasuri?
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 17 februarie 2021, 0:52
+6/6
Mai tineti minte cum aparusera in presa convorbiri la 112 unde erau fete date disparute si se facea, in cel mai bun caz, misto ca fetele pleaca cu fat frumos, iar in cel mai rau caz, le facea practic prostituate in fata parintilor? S-au luat masuri? Nu, doar tam tam pentru imagine si atat. Aceeiasi oameni neprofesionisti angajati probabil pe pile sunt si acum si vor ramane.

... pana acum nu vad ca s-a agitat nimeni sa reduca numarul de bugetari la un numar serios. Si solutia pare sa fie sa se uite unde sunt 200 de oameni in loc de 150, ca exemplu. Realitatea e ca nu asta e solutia. Trebuie vazut cate institutii sunt ale statului, care sunt gauri negre ce nu au prestat nimic si sunt practic folosite doar ca sa sifoneze bani de la stat. Alea trebuie eliminate.

La stat oamenii buni sunt pusi la "sclavie pe camp" ca sa faca treaba altora, iar cine are vointa sa schimbe ceva e dat repede la o parte. De 30 de ani "merg cum trebuie" lucrurile.
super stire
Nevermind [utilizator], Miercuri, 17 februarie 2021, 0:15
+3/3
Asta e asa, de damage control, pentru faza de la CT?
inca 3 comentarii comenteaza