Raluca Turcan: Sporul de calculator nu ar trebui să existe și vom propune eliminarea acestuia - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0209duminică 28 feb 2021

Raluca Turcan: Sporul de calculator nu ar trebui să existe și vom propune eliminarea acestuia

de V.M. Luni, 15 februarie 2021, 22:12
- a A+
Imagine
Sporul de calculator sau sporul de confidențialitate nu ar trebui să existe, este de părere ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a spus că se va propune eliminarea acestora.


Raluca Turcan a declarat luni seară, la Realitatea Plus, că în calitatea sa de ministru al Muncii, nu a susținut o abordare "heirupistă" de tratare a sporurilor bugetarilor, relatează Mediafax.

"Realmente, sunt categorii de bugetari care muncesc foarte mult și merită motivați și, în același timp, bugetari care lucrează în condiții dificile. Aceștia trebuie sprijiniți acolo unde sunt sporuri anapoda, în momentul în care le luăm la puricat, unul câte unul, punem degetul pe rană și, fie le acordăm într-o sumă fixă, dacă vor fi necesare, dar unele vor fi eliminate", a spus Turcan.

Scopul eliminării unor sporuri "nu este să faci rău bugetarilor".

Despre sporul de antenă, Turcan a spus că ar trebui să fie acordat într-o sumă fixă.

"Dacă există un nivel de radiații sau expunere la radiații, funcționarii să fie recompensați", admite ministrul Muncii.

Despre sporul de calculator nu are, însă, aceeași părere.

"Nici nu ar trebui să existe (spor de calculator – n.r.), din punctul nostru de vedere, și vom propune eliminarea. Așa cum vom propune eliminarea și pentru sporul de confidențialitate. Dacă lucrezi într-un domeniu care presupune confidențialitate, nu trebuie să fii răsplătit pentru faptul că respecți legea", a mai spus ministrul Turcan.


3414 afisarispor de calculator...
qwerasdf [utilizator], Luni, 15 februarie 2021, 22:15
+12/12
spor, pe care culmea(!) il primesc tocmai acei angajati care habar n-au sa foloseasca calculator, tot felul functionari debili, care refuza sa invete!
Revenim la normal
Rational1 [utilizator], Luni, 15 februarie 2021, 22:39
+7/7
"Sporul de calculator" a avut ca scop retinerea in sectorul public a celor care stiau opera calculatorul la finalul anilor '90-inceputul anilor 2000, dar in 2021 acest spor este anacronic. Nu ar trebui sa premiem abilitatea de a lucra cu calculatorul, ci ar trebui sa penalizam lipsa acestei abilitati, de pilda prin neangajarea unor candidati care nu stiu sa opereze calculatorul!
De acord si in ce priveste sporul de confidentialitate: chiar daca nu am un astfel de spor, nici prin cap nu imi trece sa ma duc sa spun prin targ la ce lucreaza angajatorul meu sau la ce date am acces! E vorba de bun simt! E vorba de locul de unde iti iei salariul si pe care - cu toate problemele - nu il terfelesti in public. Sa dai un astfel de spor e o dovada ca premiem bunul simt?!? Ca el e atat de rar in sistemul bugetar romanesc?!?
inca 12 comentarii comenteaza