Meghan Markle, soţia prinţului Harry, a câştigat procesul contra tabloidului Daily Mail - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0100vineri 26 feb 2021

Meghan Markle, soţia prinţului Harry, a câştigat procesul contra tabloidului Daily Mail

de V.M. Joi, 11 februarie 2021, 21:42
- a A+
Imagine
Meghan Markle, soţia prinţului Harry, a câştigat procesul în Marea Britanie contra trustului care editează tabloidul Mail on Sunday (ediția de duminică a Daily Mail), pe care l-a dat în judecată pentru încălcarea vieţii private după publicarea unei scrisori adresate tatălui ei.


Este o victorie majoră în bătălia angajată de cuplul princiar contra presei nemiloase în ceea ce-i priveşte, relatează News.ro .

Fosta actriţă americană şi fiul prinţesei Diana, moartă în timp ce era urmărită de paparazzi în 1997 la Paris, au invocat presiunea mediatică ca principal motiv al retragerii lor din familia regală, în aprilie 2020, şi au lansat procese contra mai multor publicaţii.

Meghan Markle, 39 de ani, reproşa Associated Newspapers - care editează site-ul Mail Online, Daily Mail şi versiunea sa duminicală Mail on Sunday - că i-a afectat viaţa privată publicând extrase dintr-o scrisoare adresată în august 2018 tatălui ei Thomas Markle, 76 de ani, cu care nu are o relaţie apropiată.

"Reclamanta ar fi putut în mod rezonabil să se aştepte ca conţinutul scrisorii să rămână privat", a spus judecătorul Mark Warby, de la Înalta Curte din Londra.

Aceasta din urmă a fost solicitată în ianuarie de avocaţii lui Meghan Markle să se pronunţe fără să mai aştepte un proces, care ar fi putut fi bogat în dezvăluiri despre cuplu şi nepotul reginei Elizabeth a II-a, inslatat în California.

"Pentru aceste publicaţii, este un joc. Pentru mine şi atâţia alţii, este viaţă adevărată, relaţii adevărate şi o tristeţe foarte reală. Răul pe care l-au cauzat şi pe care continuă să-l provoace este profund", a reacționat ducesa de Sussex, denunţând "practici dezumanizante".

"Nu puteţi lua viaţa privată a cuiva şi să o exploataţi (...) aşa cum a făcut-o inculpatul acum doi ani", a adăugat ea.

Judecătorul a estimat şi că publicarea scrisorii, în februarie 2019, a încălcat drepturi de autor.

O audiere pentru a determina următoarele etape ale procedurii a fost fixată pe 2 martie.


3817 afisariFelicitari pentru Meghan Markle !
Cugetator [utilizator], Vineri, 12 februarie 2021, 8:46
+3/3
In sfarsit justitia britanica incepe sa se pronunte corect in litigiul care opune pe Meghan Markle si pe sotul sau Printul Harry, tabloidelor britanice, acesta fiind unul din motivele expatrierii Ducilor de Sussex si a distantarii de familia regala britanica !
comenteaza