Lucian Bode: Creştem numărul de locuri în şcolile de poliţie şi facem angajări din sursă externă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0209duminică 28 feb 2021

Lucian Bode: Creştem numărul de locuri în şcolile de poliţie şi facem angajări din sursă externă

de I.B. Marţi, 9 februarie 2021, 1:37
- a A+
Imagine
Ministrul Lucian Bode a declarat, luni seară, la Digi 24, că a fost crescut numărul de locuri din şcolile şi Academia de Poliţie şi se vor face şi angajări din sursă externă, pentru a acoperi deficitul mare de personal din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), potrivit Agerpres.


Lucian Bode a precizat, în cadrul unei emisiuni la Digi24, că peste 30.000 de persoane au plecat din sistem în ultimii cinci ani, existând un deficit imens generat de doi factori: pensionările şi numărul mic de locuri din şcolile de poliţie.

Pentru a reduce acest deficit, MAI are în vedere trei măsuri. Prima dintre ele, implementată deja, este organizarea de concursuri pentru promovarea unor subofiţeri la statutul de ofiţeri, în acest caz fiind vorba de 2.000 de angajaţi, a spus el.

O a doua măsură vizează creşterea numărului de locuri din şcolile de agenţi la 2.400 la nivel naţional, un număr mai mare de locuri fiind în acest an şi pentru admiterea la Academia de Poliţie.

Cea de-a treia măsură se referă la angajări din sursă externă pentru posturile unde nu este nevoie de o şcoală de specialitate.

"Vrem să creştem numărul de locuri în şcolile de poliţie şi, nu în ultimul rând, vrem să trecem şi la încadrarea din sursă externă", a subliniat Lucian Bode.

Acesta a adăugat că se are în vedere în perioada următoare şi eliminarea practicii privind "împuternicitul pe funcţie" prin organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor vacante.


3498 de afisarivorbeste lumea ...
nu conteaza cine zice [utilizator], Marţi, 9 februarie 2021, 6:49
+4/4
cei care au facut scoala de subofiteri vor ramane mereu aceiasi subofiteri ... degeaba-i vopsiti ofiteri ... si asta e un motiv pentru care populatia dispretuieste si ia in deradere politia.
Normal....unii mai au de tras 20 ani
persuasiv [utilizator], Marţi, 9 februarie 2021, 3:40
+3/3
altii sunt tineri pensionari.Trai nineaca...
inca 6 comentarii comenteaza