Ultima zi de muncă la Apele Române, pentru directorul care a refuzat să lucreze cu ospătăriţa-inginer. Gabi Musteaţă, omul care s-a opus angajării la ABA Prut-Bârlad a Simonei Iancu, ospătăriţa devenită inginer peste noapte într-o instituţie publică, a mers astăzi la birou pentru ultima dată. Postul acestuia a fost desfiinţat imediat după ce, fostul director tehnic la Apele Române, a avut curajul să refuze să lucreze cu o persoană care nu avea abilităţi pentru un post atât de important. În ultima sa zi la birou, Gabi Musteaţă a primit un singur mesaj din partea şefului Petru Avram: ”Mi-a transmis, prin cei de la Resurse Umane, să eliberez biroul şi să predau totul până la ora 15.30. Nu m-am întâlnit cu el astăzi”, a declarat, pentru ”Adevărul”, Gabi Musteaţă.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Revolta unei inspectoare de la Apele Române, detașată la 500 de kilometri de casă: "Nu accept să fiu condusă de politruci și de proștii clasei". Carmen Grozavu (48 de ani), de 11 ani inspector de specialitate în cadrul Administrației Bazinale Someș-Tisa, a dat în judecată Apele Române pentru o măsură pe care o consideră o răzbunare a șefilor ei numiți politic la conducerea instituției. Aceasta a fost detașată la Galați, în vara anului trecut, fără nicio explicație, după ce și-a apărat o colegă care fusese nedreptățită la un concurs pentru ocuparea funcției de conducere a departamentului în care lucrează și Grozavu, scrie PressOne.

Coronavirus: Cum îi îmbolnăveşte lockdown-ul pe copii. Nu tu grădiniţă sau şcoală, nu tu întâlniri cu prietenii, nu tu sport sau muzică - urmările măsurilor de combatere a coronavirusului sunt pentru copii şi tineri dramatice. Era spre sfârşitul lunii decembrie când Axel Gerschlauer şi-a dat seama că ia amploare un fenomen grav. În ultimele trei săptămâni dinaintea Crăciunului, trei tineri au ajuns la cabinetul medicului pediatru din Bonn, după ce şi-au provocat tăieturi grave pe antebraţ. Trei tineri în trei săptămâni. "Temele s-au schimbat radical, în direcţia suferinţelor psihice. Atacurile de panică, tulburările de somn şi dificultăţile de concentrare s-au înmulţit masiv în decursul ultimelor luni", afirmă medicul pentru Deutsche Welle.

Monetăria Statului, condusă de un fost electrician al instituției, care își ascunde averea. Directorul general al Monetăriei Statului, Octavian Schen, își permite lucruri pe care Mugur Isărescu nu îndrăznește să le facă: își ține salariul la secret. Ce e drept, Isărescu nici nu se poate compara cu Schen: guvernatorul BNR este economist și doctor, nu electrician. El lucrează la Monetăria Statului din anul 1998 când s-a angajat ca electrician la secția mecano-energetic. A absolvit Grupul Școlar Industrial Energetic București. Termină ASE la vârsta de 26 de ani și urmează și un master. Timp de cinci ani este elelctricianul instituției. Este promovat contabil, funcție în care stă până în 2005, dezvăluie Newsweek.

De la o firmă de „păcănele”, la multiplu secretar de stat la Transporturi. Ascensiunea domnului Dragoș Virgil Titea de la ROMATSA. Dragoș Virgil Titea este director juridic și administrativ la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA). A absolvit o facultate de drept la 40 de ani și imediat, când nici nu se uscase bine ștampila pe diplomă, PSD îl plasează în CA la aeroportul din Timișoara. În timp ce face dreptul, urmează și niște cursuri de aviație la un SRL, în 2011 și 2012. SRL-ul care îi dă cele 4 diplome are o cifră de afaceri totală, în 2011, de 3.011 euro și de 2.074 de euro în 2012 și zero angajați. Un an mai târziu, în 2013, aterizează în funcția de director la ROMATSA. Între timp, a bifat și trei mandate de secretar de stat la Transporturi, dar și trei cursuri pe securitate, scrie Libertatea.

Luxemburgul, paradis fiscal pentru zeci de mii de firme fantomă înființate de miliardari, mafioți, politicieni și familii regale. Luxemburgul este paradis fiscal pentru circa 55.000 de societăţi fantomă, create de miliardari, de companii multinaționale, grupări mafiote, artiști, politicieni de rang înalt și chiar familii regale. Toate aceste dezvăluiri sunt făcute în prima parte a unei anchete publicate de un grup de publicaţii internaţionale, printre care și Le Monde. Investigația dezvăluie numele multor celebrități implicate, precum Tiger Woods, Cristiano Ronaldo, Shakira, Angelina Jolie şi Brad Pitt, regele Bahrainului sau prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, citează Aleph News.

Prestaţia şoferului de tir la concursul pentru postul de director de spital: „Nu poţi să-l îmbraci pă ruda pacientului în costum de COVID”. Gabriel Dima (43 de ani), ambulanţier în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, fost şofer de tir, printre altele, a fost singurul candidat înscris la concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Câmpina (SMC), unitate suport COVID-19 din aprilie 2020. Deşi a afirmat că are studii juridice şi experienţă de doi ani în domeniu, prestaţia fostului şofer în faţa comisiei de examinare a fost jenantă. Întrebat, de exemplu, care este relaţia, din punct de vedere ierarhic, între managerul spitalului şi autoritatea publică locală, ambulanţierul a răspuns: „Este şeful mai mare”, potrivit Adevărul.

6.000 €/lună pentru un fost polițist din conducerea Metrorex, care are pierderi de 70 milioane € . Compania Metrorex este o gaură neagră în buget: pierderile pe anul 2020 au fost de 331.283.885 lei, potrivit cifrelor de la Ministerul de Finanțe. În Consiliul de Administrație al companiei sunt cinci membri. Unul dintre ei este David Alexandru Burghiu, care câștigă enorm. În anul 2020 a câștigat suma de 347.714 lei, adică 6.000 de euro pe lună, potrivit Newsweek.