Valeriu Gheorghiţă: Intenţionăm să deschidem de la jumătatea lunii martie încă 200 de cabinete unde vom distribui vaccin de la Pfizer - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0209duminică 28 feb 2021

Valeriu Gheorghiţă: Intenţionăm să deschidem de la jumătatea lunii martie încă 200 de cabinete unde vom distribui vaccin de la Pfizer

de V.M. Duminică, 7 februarie 2021, 21:18
- a A+
Imagine
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că de la jumătatea lunii martie vor mai fi deschise încă 200 de cabinete de vaccinare, unde va fi distribuit vaccin de la Pfizer. El a adăugat că, din luna februarie, vor fi deschise 180 de cabinete unde va fi utilizat vaccinul de la AstraZeneca, notează News.ro .


"În februarie, în cele 180 de cabinete de vaccinare pe care le vom deschide se va începe vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca, iar de la jumătatea lunii martie intenţionăm să deschidem încă 200 de cabinete de vaccinare, unde vom distribui vaccin de la Pfizer", a afirmat Valeriu Gheorghiţă, duminică seara, la Antena 3.

El a explicat care sunt diferenţele între vaccinuri şi căror categorii de vârstă se adresează acestea.

"Există diferenţe în ceea ce priveşte vaccinurile bazate pe ARN mesager şi vaccinul de la AstraZeneca, şi aici mă refer la grupa de vârstă. Din acest punct de vedere, o persoană care este în grupa de vârstă 18 - 55 de ani, în momentul în care va intra pe platforma în dorinţa de programare, teoretic va avea toate centrele de vaccinare disponibile în care se poate programa, centre de vaccinare care vor avea cele trei tipuri de vaccinuri. O persoană care are între 16 şi 18 ani va avea disponibile doar centrele de vaccinare în care vom avea vaccin de la Pfizer, pentru că este singurul vaccin la această indicaţie de vârstă. O persoană care are peste 55 de ani va avea disponibile centrele de vaccinare care conţin vaccinurile de la Pfizer şi Moderna, care au specificaţie pentru această grupă de vârstă", a mai declarat Gheorghiţă.
3729 de afisariMai informeaza-te
Eu the first [utilizator], Luni, 8 februarie 2021, 18:03
0/0
Vaccinurile determina o reactie a sistemului imunitar mai puternica decat infectia in sine, mai ales daca infectia n-a fost grava. Au murit oameni la a doua infectare.
Gheorghita Mincinosul
IpseAnton [utilizator], Luni, 8 februarie 2021, 8:50
-1/1
Acum citeva zile anunta ca sunt peste 500 puncte de vaccinare. Dar, stupoare, daca intri pe platforma nu poti vedea decit 212. Unde este restul?
inca 1 comentariu comenteaza