Toate sunt noutăți care intră în această lună și sunt accesibile și din România (deși ne sunt prezentate de „The Irish Times”), spre deosebire de alte recomandări ale uriașei platforme de streaming. Ordinea enumerării nu reprezintă o recomandare, ci este doar seria cronologică a datelor de când au devenit/vor deveni disponibile.

fakepath\PeleFoto: Hotnews

FIREFLY LANE

Evaziva Katherine Heigl și vedeta Sarah Chalke din serialul „Scrubs” fac echipă în această melodramă stil Hallmark despre prietenia dintre femei. Realizat după romanul lui Kristin Hannah, Firefly Lane urmărește timp de 30 de ani relația improbabilă dintre emancipata Tully (Heigl) și introvertita Kate (Chalke) de pe băncile școlii la liceu, facultate și până în ziua de azi: gelozii, iubiți teribili și coafuri la fel de teribile, trădări, suferințe și tragedii.

MALCOLM & MARIE

Sam Levinson, creatorul de la Euphoria, îi reunește pe vedeta în ascensiune Zendaya cu actorul momentului, John David Washington (Tenet), în acest film alb-negru de artă cu doar două personaje. Malcolm & Marie se dezvoltă timp de o noapte după premiera noului film al lui Malcolm, o dramă tensionată despre dependență bazată pe chinurile trecute ale Mariei. Într-un vârtej de egoism, Malcolm uită să-i mulțumească Mariei și această neglijență, plus nemulțumirile lui față de reacțiile criticilor de film, dau naștere unei nopți lungi de monologuri despre artă, relații, rasă și sex.

STRIP DOWN, RISE UP

Apreciata creatoare de documentare Michèle Ohayon intră în lumea dansului la bară urmărind un grup divers de femei care încearcă să stăpânească disciplina din motive diferite. Strip Down, Rise Up este despre unele femei care practică dansul la bară pentru a se reconecta la feminitate și sexualitate după ce au fost agresate sau supuse la abuzuri. Altele o fac ca să-și modeleze corpul și încrederea, sau să se elibereze de traume, fie după boli, fie după probleme emoționale. Dansul la bară este un act prin care aceste femei se recâștigă pe ele însele, capătă putere și se simt ființe puternice, senzuale și dornice de viață.

LITTLE BIG WOMEN

Marele succes de încasări din Taiwan din 2020 vine la Netflix. Comedia-dramă intergenerațională a lui Joseph Chen-Chieh Hsu descrie modul prin care familii pot trăi în ignoranță deliberată și ascunde adevărul pentru a supraviețui. La aniversarea a 70 de ani, matriarha Shoying (Shu-Fan Chen) află că a murit Bochang, soțul de care era separată, iar apoi descoperă că acesta avusese o relație cu o altă femeie, mult mai tânără, Tsai. Întrucât aniversarea se transformă într-o evocare a sorții, femeile din familie se reunesc ca să jelească și să se despovăreze, dezvăluind secrete care le vor schimba relațiile pentru totdeauna.

NEWS OF THE WORLD

Regizat de Paul Greengrass (Captain Philips, United 93) și jucat de Tom Hanks, News of the World este o poveste intimă și tensionată despre importanța istorisirilor și comunicării. Hanks este cpt. Jefferson Kidd, veteran al răzbiului civil american, care călătorește între orașe aducând știri localnicilor ca să-i informeze, dar și să-i distreze. Pe parcurs o întâlnește pe tânăra Johanna (Helena Zengel), care fusese răpită și crescută de tribul Kiowa. Kidd își asumă misiunea de a o readuce pe fată, care nu vorbește engleza, la singurele ei rude în viață.

CRIME SCENE: THE VANISHING AT THE CECIL HOTEL

Cecil Hotel din centrul Los Angeles-ului are o istorie macabră, de când l-a găzduit pe sângerosul Richard Ramirez după o serie de omoruri, până când a fost și un loc frecventat de Elizabeth Short, cunoscută ca Black Dahlia. Acest documentar în serial urmărește cea mai recentă tragedie, dispariția Elisei Lahm în 2013. Când a fost difuzată de către CCTV relatarea despre tânăra studentă și comportamentul ei ciudat din liftul hotelului, filmul a aprins mințile detectivilor amatori de pe internet din toată lumea și intrat în centrul atenției știrilor, sporind reputația deja sinistră a hotelului.

BURIED BY THE BERNARDS

Cunoscută pentru publicitatea șocantă, prezentând cadavre sărind din sicrie șocate de prețul prestației, imagini detaliate și servicii funerare low-cost, R Bernard Funeral Services poate părea o parodie gen Eddy Murphy, dar este foarte reală. Buried by the Bernards este un „reality show” care urmărește activitățile zilnice ale neconvenționalei companii și metodele neobișnuite ale familiei de a trata clientela îndurerată, ca și faimoasa lipsă de considerație în relațiile dintre membrii săi.

TO ALL THE BOYS: ALWAYS AND FOREVER

Încântătoarea trilogie de dragoste adolescentină ajunge la final cu acest episod. To All The Boys: Always and Forever o prezintă pe Lara Jean (Lana Condor) pregătindu-se pentru facultate și gândind la viitor după o călătorie la New York și o vacanță cu familia în Coreea. Lara Jean începe să-și imagineze o viață pe cont propriu în afara relației cu etern-adorabilul Peter (Noah Centineo) și să se întrebe cum ar fi fără siguranța și predictibilitatea alături de prieteni și familie.

BEHIND HER EYES

Adaptare de Steve Lightfoot, scenaristul lui Hannibal, după romanul de Sarah Pinborough, Behind Her Eyes este cel mai recent thriller complicat al lui Netflix. Serialul cu șase episoade spune povestea mamei singure Louise (Simona Brown) care, după ce începe o nouă slujbă, începe și o relație necugetată cu șeful ei, psihiatrul David (Tom Bateman), în timp ce leagă simultan o prietenie cu soția lui David, Adele (actrița irlandeză Eve Hewson). Louise devine înlănțuită în relația tenebroasă dintre David și Adele, nesigură pe cine să creadă și în cine să aibă încredere. Pe măsură ce apar dezvăluiri, jocurile mentale psihologice și comportamentele duplicitare devin tot mai complexe și otrăvitoare.

PELÉ

Prezentând filmări de arhivă și interviuri în exclusivitate cu foști coechipieri, ziariști sportivi și membri ai familiei, precum și cu artiști și muzicieni care au fost inspirați de el, documentarul urmărește ascensiunea spre celebritate a legendarului fotbalist brazilian. Pe lângă onorarea fenomenalei cariere a lui Pelé, filmul urmărește și să demitizeze aspecte din viața vedetei.