Politizarea Apelor Române continuă: Un "animal politic" și o chelneriță pe post de inginer care nu știe care e malul stâng și malul drept-Recorder - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0209duminică 28 feb 2021

Politizarea Apelor Române continuă: Un "animal politic" și o chelneriță pe post de inginer care nu știe care e malul stâng și malul drept-Recorder

de I.B. Marţi, 2 februarie 2021, 20:40
- a A+
Imagine
În urmă cu două luni, Recorder a dezvăluit că, în majoritatea județelor din România, Partidul Național Liberal a instalat la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandați doar de carnetul de partid, potrivit Recorder .


Numirile politice de la șefia acestor instituții sunt doar o parte a acestui fenomen revoltător, pe care președintele României l-a încadrat la categoria "excepții". De fapt, directorii cu apartenență politică nu se mulțumesc cu propriile scaune și, odată ajunși în funcții, populează organigramele din subordine cu pile de partid așezate în poziții cheie. Asta în timp ce inginerii cu experiență sunt dați la o parte.

La Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Acesta se recomandă subordonaților ca "un animal politic care va ajunge cel puțin ministru" și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu.

Recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor a fost angajată o tânără, Simona Iancu, care a fost patru ani chelneriță la un bar din Iași. Asta în condițiile în care ABA Prut-Bârlad are în subordine mai multe județe din Moldova, afectate periodic de inundații.

Simona Iancu, care susține că a terminat facultatea de Chimie, nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple cum ar fi care este unitatea de măsură a debitului de apă, care este malul stâng sau malul drept.

Cum a reacționat directorul "animal politic" pus în fața evidenței? A dat vina pe cel care a reclamat neregulile: "Domnul director care a făcut acest lucru este puţin subiectiv, pentru că a umilit-o în faţa celorlalţi colegi. Fata mi-a spus că a fost hărţuită şi umilită".

>"Domnul director care a făcut acest lucru (n.r. Gabi Musteaţă, care care a intervievat-o pe Simona Iancu) este puţin subiectiv, pentru că a umilit-o în faţa celorlalţi colegi. Fata mi-a spus că a fost hărţuită şi umilită", a declarat Petru Avram, director ABA Prut - Bârlad.

Simona Iancu nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple, pentru un inginer care ar trebui să salveze România de inundaţii. Tânăra nu ştie care este unitatea de măsură a debitului de apă, care mal este stângul şi care e dreptul sau după ce lege funcţionează Administraţia Naţională Apele Române.


Un inginer din instituție s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești. vezi reportajul Recorder


11883 de afisariacum stim cine i-a tras-o deci
Coco Whistle [utilizator], Marţi, 2 februarie 2021, 21:23
+37/39
personaje dubioase in pnl continua sa isi bata joc de aceasta tara. de ce nu va faceti bre firma privata (fara leg cu statul) la care sa va angajati toate chelnaritele?
Interesant
mescaline [utilizator], Marţi, 2 februarie 2021, 21:40
+34/38
A umilit-o si hartuit-o cu intrebari din domeniu.

Sa fie concediat acest knowledge supremacist.
inca 40 de comentarii comenteaza