Decizia de deschidere a şcolilor pe 8 februarie va fi luată la nivelul fiecărei localităţi, nu pe judeţ, a subliniat, marţi, la Antena 3, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Decizia de deschidere a şcolii se va lua nu la nivel global, al judeţului, ci la nivel de localitate. Această situaţie va trebui să fie cunoscută, foarte vizibilă. (...) Evaluările vor fi făcute săptămânal iar rata de infectare va fi luată în considerare din ultimele 14 zile", a explicat ministrul la Antena 3.

El s-a referit şi la eventualitatea apariţiei unui al treilea val de pandemie.

"Se vorbeşte despre valul trei. Valul trei nu vine de pe o zi pe alta, vine - din ce mi-au spus şi mie epidemiologii - într-o perioadă de o lună, o lună şi jumătate. Sperăm să nu fie cazul. Dar dacă totuşi va fi acest trend ascendent, se va vedea. Nu va fi o decizie de pe o zi pe alta", a arătat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei a spus că la această oră un singur judeţ este în scenariul roşu, Timiş, iar aici vor merge la şcoală doar preşcolarii şi elevii claselor I-IV, toţi ceilalţi urmând să continue şcoala on-line de acasă. Alte 17 judeţe sunt în scenariul verde, iar 24 sunt în zona galbenă, a mai spus ministrul Educaţiei.

"Decizia de deschidere a şcolii se va lua nu la nivel global, al judeţului, ci la nivel de localitate. Această situaţie va trebui să fie cunoscută foarte vizibilă. Ministerul Educaţiei va prelua pe site linkul cu situaţia unde sunt updatate datele epidemiologice, pe toate localităţile, în aşa fel încât fiecare părinte, elev, profesor să ştie ce va urma pentru săptămâna următoare. Evaluările vor fi făcute săptămânal iar rata de infectare va fi luată în considerare pe ultimele 14 zile", a explicat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.