Perechea Mihaela Buzărnescu / Alize Cornet (România / Franţa) s-a calificat, marţi, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 500 Gippsland Trophy de la Melbourne.

Mihaela BuzarnescuFoto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Buzărnescu şi Cornet au învins, în optimi, cu scorul de 6-3, 6-1, cuplul Hayley Carter / Luisa Stefani (SUA / Brazilia).

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu total de de 4.310 de dolari şi cu câte 100 de puncte WTA, transmite News.ro.

În faza următoare, învingătoarele vor da piept cu câştigătoarea partidei Simona Halep / Daria Gavrilova (România / Australia), beneficiară a unui wild card - Gabriela Dabrowski / Bethanie Mattek-Sands (Canada / SUA), cap de serie numărul 3.

Partida de dublu a Simonei Halep este programată miercuri, după ce jucătoarea de pe locul 2 WTA va evolua, la simplu, cu germana Laura Siegemund.

Halep vs Siegemund nu va începe mai devreme de ora 05:00, ora României. Meciul va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2.

Despre turneul de la Melbourne

"Gippsland Trophy" se dispută la Melbourne, în perioada 31 ianuarie - 6 februarie 2021. Competiția are loc pe hard, pe tabloul principal sunt 64 de sportive, iar premiile sunt în valoare totală de $565.530.

Halep este cap de serie numărul unu, iar pe lista favoritelor urmează Naomi Osaka (2), Elina Svitolina (3) și Aryna Sabalenka (4). Turneul australian face parte din categoria "500".