UDMR i-a retras sprijinul politic și l-a exclus din organizație pe deputatul Norbert Apjok - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1367joi 15 apr 2021

UDMR i-a retras sprijinul politic și l-a exclus din organizație pe deputatul Norbert Apjok

de I.B. Luni, 1 februarie 2021, 21:59
- a A+
Imagine
Consiliul Permanent al UDMR a decis în ședința de luni retragerea sprijinului politic și excluderea din partid a deputatului Norbert Apjok, au anunțat reprezentanții uniunii pe site-ul rmdsz.ro.

Decizia a fost luată în baza constatărilor făcute de membrii Comisiei de Etică și Disciplină care au constat că Norbert Apjok a înșelat organele de conducere ale Uniunii, precum și alegătorii acesteia, prin prezentarea unei diplome de studii superioare false, fapt recunoscut ulterior și de către deputat.


Printre acuzații se menționează în principal inducerea în eroare deliberată și repetată a organismelor de decizie competente, locale și naționale, ale Uniunii, prin prezentarea de declarații oficiale false și prin încălcarea criteriului obligatoriu ca un candidat al Uniunii să aibă studii superioare,situație pe care Norbert Ajok a recunoscut-o într-o declarație semnată.

UDMR mai apreciază că Norbert Apjok a abuzat de încrederea reprezentanților Uniunii, atunci când și-a asumat în scris renunțarea la mandatul obținut în mod fraudulos. Ulterior, el a refuzat să își depună mandatul câștigat cu sprijinul UDMR.

Situația diplomei prezentată de Norbert Apjok în dosarul de candidatură nu a fost clarificată până în prezent, potrivit Mediafax.

Anul trecut, Uniunea a impus candidaţilor săi condiţia de a avea studii superioare. Norbert Apjok (31 ani) a ataşat la candidatura sa diploma obţinută la un curs de comerţ electronic din Anglia, despre care a afirmat că i s-a spus că este un curs de studii superioare.

De altfel, în biografia sa publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Apjok a specificat ca ultimul nivel de studiu absolvirea Liceului Németh László din Baia Mare. Politicianul băimărean, care şi-a început al doilea mandat de deputat, a trimis prezidiului UDMR, cu patru zile înaintea alegerilor parlamentare din decembrie, o declaraţie în care a precizat că – în cazul alegerii sale – va renunţa la mandatul de deputat. Două zile mai târziu a şi înregistrat cererea de demisie la organizaţia teritorială a UDMR. La scrutinul parlamentar însă UDMR a obţinut un loc de deputat în judeţul Maramureş care, potrivit legii, îi revine persoanei care conduce lista candidaţilor în judeţul respectiv.


13230 de afisari)))
arthur_l [utilizator], Luni, 1 februarie 2021, 23:58
+8/10
in primul mandat afost ok. acum in al doilea a fost folosit pe lista sa atraga voturile locul urmand sa fie dat apoi altuia de pe lista de pe utimul loc care a cotizat cu sume frumusele dar care nu avea popularitate.

acesta ce a castigat nu a vrut sa cedeze locul si atunci l.au mazilit

stim stim deastea. deci il pun in capul la lista pe pamela anderson si inca 20 de nume. fraierii voteaza, asta de pe primul loc castiga apoi o oblig sa renunte ca s a fie deputat ala de pe ultimul loc.
Atat?
imi_pasa_de_romania [utilizator], Luni, 1 februarie 2021, 22:38
+6/14
Doar il exclude? Nu e caz penal?
inca 3 comentarii comenteaza