Trump, abandonat de cinci avocați cu mai puțin de două săptămâni înaintea procesului din Senat - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1999miercuri 22 sep 2021

Trump, abandonat de cinci avocați cu mai puțin de două săptămâni înaintea procesului din Senat

de R.P. Duminică, 31 ianuarie 2021, 8:01
- a A+
Imagine
​Cinci dintre avocații fostului președinte american Donald Trump, pus sub acuzare pentru incitarea la asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, au părăsit echipa care se va ocupa de apărarea acestuia în procesul din Senat, relatează CNN citând surse .


Potrivit surselor avocații nu au fost de acord cu strategia de apărare dorită de fostul lider de la Casa Albă, pus sub acuzare de către Congres cu câteva zile înainte de încheierea mandatului său.

CNN susține că decizia de retragere a acestora reprezintă o întorsătură dramatică în condițiile în care fostul președinte, primul din istoria SUA care este judecat după terminarea mandatului, a avut dificultăți în a-și găsi apărători.

Procesul din Sent ar urma să înceapă pe 8 februarie.

Motivul principal ar fi acela că Trump insistă ca avocații să prezinte poziția sa potrivit căreia alegerile prezidențiale din noiembrie ar fi fost viciate de o mare fraudă electorală. Practic, întreaga apărare ar trebui construită, în opinia sa, pe ideea că alegerile au fost furate și nu pe contestarea juridică a procedurii de judecare a unui președinte care și-a încheiat mandatul.

Deși democrații dețin acum majoritatea atât în Camera Reprezentaților, care l-a pus sub acuzare pe Trump, cât și în Senat, care îl va judeca pe fostul președinte, șansele ca acesta să fie găsit vinovat sunt extrem de mici.

Pentru condamnarea sa este nevoie de o majoritate calificată de două treimi. Dacă ar fi găsit vinovat, Trump ar avea interdicția de a mai ocupa funcții de demnitate publică.


10827 de afisaripai nu se substituie
g01an [utilizator], Duminică, 31 ianuarie 2021, 11:21
+19/23
Congresul nu se substituie Justitiei pentru ca aceasta nu are atributiuni, la americani, pentru a cerceta problemele create de un presedinte, acesta avand imunitate pentru crime federale pe durata mandatului. asa a fost gandit sistemul americanilor acum 200 de ani... asta este sistemul politic actual si doar prin mecanismele sistemului pot fi luate decizii valide democratic si constitutional.

daca n-ar avea imunitate, ar avea sens sa investigheze si sa judece sistemul de justitie... dar nu poti face asta cand procurorul sef este subalternul presedintelui cercetat - la mintea cocosului.
jerk
drago [utilizator], Duminică, 31 ianuarie 2021, 8:55
+14/34
Ii spune o lume intrega ca e beat si tot nu se duce sa se culce!
inca 45 de comentarii comenteaza