Ancheta în cazul Matei Balș continuă: Audieri la Poliția Capitalei și necropsiile cadavrelor - Hotnews Mobile
1 € 1 USD duminică 11 apr 2021

Ancheta în cazul Matei Balș continuă: Audieri la Poliția Capitalei și necropsiile cadavrelor

de Redactia Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 10:44
- a A+
Imagine
O echipă mixtă formată din procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti de la INSEMEX Petroşani reiau sâmbătă cercetările la faţa locului în cazul incendiului izbucnit la un pavilion al Institutului "Matei Balş", unde erau trataţi pacienţi cu COVID-19, incident soldat cu moartea a cinci persoane. La Poliţia Capitalei vor fi audiate mai multe cadre medicale ale spitalului, printre care şi medicul care a fost de gardă în noaptea producerii incendiului.


Tot sâmbătă, vor fi efectuate la INML necropsiile cadavrelor, relatează Agerpres. De altfel, procurorul care se ocupă de acest caz, Alexandru Anghel anunțase încă de vineri modul în care va continua ancheta.

"Am efectuat cercetarea la faţa locului, au fost ridicate cadavrele şi trimise la INML. În cursul zilei de mâine, vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării la faţa locului au fost cooptaţi şi specialiştii de la INSEMEX Petroşani, pentru a ne lămuri în legătură cu împrejurările producerii incendiului. Cercetarea la faţa locului trebuie să fie una foarte minuţioasă, nu se poate termina astăzi. Azi, am ridicat cadavrele şi am făcut o primă evaluare. Mâine, reluăm tot cu specialiştii de la INSEMEX. (...) Au fost ridicate documente, urmează să fie analizate. Este un volum destul de mare de documente ridicate, nu putem trage încă o concluzie. (...) Există camere de supraveghere şi au fost ridicate imagini şi urmează să fie analizate. În saloane nu există supraveghere video. Nici pe holurile spitalului", declara vineri procurorul.

Acesta a lansat şi ipoteza producerii a două explozii ale unor tuburi de oxigen, însă după izbucnirea incendiului.

De asemenea, anchetatorii trebuie să stabilească dacă în salonul care a luat foc a existat o aerotermă, aşa cum afirmă fiica unui pacient.

Incendiul de la "Matei Balş" a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, iar în pavilion erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat.

Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată. Procurorii şi poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz, într-un dosar de ucidere din culpă.


1572 de afisariin Romania nu s-a construit 30 ani spital de STAT
Kivek [utilizator], Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 11:05
+1/1
Ponta si Tariceanu cand s-au operat au plecat din tara

in 30 de ani cei care au condus Romania NU au construit nici macar 1 spital de STAT

Vlad Voiculescu e de 1 luna in functie, nu stiu ce capacitate are dar sigur nu e el de vina asa cum incearca unii de la Digi24 sa insinueze

de 30 de ani Casa Radio sta in paragina, e loc de 5 spitale acolo si totusi nimeni nu face nimic
Explozie tuburi?
nevada [utilizator], Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 11:43
0/0
Cred ca tuburile acelea care au explodat erau de marimea inui sambure de lamaie. La explozia a doua tuburi de dimensiuni normale -sa zicem 20 litri-cred ca nu ramanea nimic din cladirea respectiva si inca cine stie ce in jur. De altfel o sectie ATI in care se utilizeaza oxigen ar trebui tratata ca un mediu EX- asta pentru cei care stiu despre ce este vorba- ca instalatii electrice si echipamente de dotare.
comenteaza