Viitoarea șefă a Departamentului american al Comerțului promite să fie "agresivă" față de China - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845joi 25 feb 2021

Viitoarea șefă a Departamentului american al Comerțului promite să fie "agresivă" față de China

de R.M. Miercuri, 27 ianuarie 2021, 8:54
- a A+
Imagine
Noul secretar american al Comerțului, audiat marți în Senat în vederea confirmării, și-a anunțat intenția pentru o politică fermă și chiar "agresivă" față de China, scrie AFP.


Gina Raimondo, prima femeie guvernator în Rhode Island, a declarat că Beijingul are "evident un comportament anticoncurențial", citând dumpingul în sectorul oțelului și aluminiului, "ceea ce a adus prejudicii muncitorilor americani".

"Drept urmare, dacă sunt confirmată, voi fi foarte agresivă, voi ajuta americanii să lupte împotriva practicilor neloiale ale Chinei", a adăugat ea.

Aceasta a susținut însă poziția lui Joe Biden și a afirmat că SUA doresc să se consulte cu aliații lor pentru a restabili un comerț echitabil cu Beijingul.

În condițiile în care congresmeni republicani și democrați au semnalat că unele companii chineze reprezintă un pericol pentru securitatea națională, Raimondo nu s-a angajat să mențină Huawei sau alte companii chineze pe lista neagră a SUA.

Ea a promis doar să utilizeze puterile de care dispune departamentul Comerțului "pentru a proteja americanii și rețeaua noastră împotriva interferențelor chineze".

Sub administrația Trump, departamentul Comerțului, condus de Wilbur Ross, și-a folosit pe larg prerogativele pentru a impune sancțiuni companiilor chineze acuzate de spionaj industrial sau de acțiuni împotriva securității naționale a SUA.

Zeci de companii au fost adăugate pe lista neagră a departamentului Comerțului, inclusiv giganții telecom Huawei și ZTE.

În decembrie, cu câteva săptămâni înainte de schimbarea puterii, administrația Trump a adăugat producătorul chinez de cipuri Smic, limitând astfel accesul companiei la tehnologiile americane de vârf, sub acuzația de legături cu armata chineză.


1890 de afisariDaca te lasa Apple si Amazon
xolv [utilizator], Miercuri, 27 ianuarie 2021, 9:23
+5/13
sa fii rea cu China...
"O larga majoritate de americani
John M. [utilizator], Miercuri, 27 ianuarie 2021, 10:38
+5/7
(circa 70%) aproba politica Trump contra Chinei".

Da. Si?! Ce a pus Trump sau economia americana in locul milioanelor de tone de bunuri de consum venite din China, ieftine si bune, ca: scule, materiale de constructie, rechizite scolare, haine, incaltaminte, piese auto, telefoane, computere, televizoare, electrocasnice, accesorii, etc...etc...
Ce a pus in loc?! Nimic! America nu mai are industrie usoara. GDP se realizeaza 80% din servicii, nu din manufactura, asa ca Trump, un farsor, a starnit oamenii (destul de usor!) degeaba pentru ca tot ei sunt cei pagubiti... Nu crezi?! Du-te intr-un magazin Home Depot sau DIY si cere ceva "made in USA" si vei primi un ridicat din umeri...Repeta experienta intr-un magazin de electronice si ti se va rade in nas!
inca 4 comentarii comenteaza