​Ciprian Tătărușanu a fost declarat cel mai bun om de pe teren în derbiul dintre Inter și Milan, din sferturile Cupei Italiei la fotbal. Cu toate că a avut câteva parade fantastice, Tătărușanu nu a putut opri înfrângerea echipei sale: Inter s-a impus cu 2-1, printr-un gol marcat de Eriksen, în minutul 97.

Ciprian TatarusanuFoto: IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ibrahimovic a deschis scorul în minutul 31, însă apoi și-a tras serios echipa în jos: s-a înjurat ca la ușa cortului cu Lukaku, a primit un cartonaș galben, iar apoi a fost eliminat în minutul 58 după ce l-a primit pe al doilea.

Inter a egalat dintr-un penalti obținut după consultarea VAR (a înscris Lukaku în minutul 71), iar apoi Christian Eriksen a punctat decisiv dintr-o lovitură liberă, în minutul 90+7.

Ce a scris Gazzetta dello Sport despre evoluția portarului român

"Nu a fost Donnarumma, dar nimeni nu și-a dat seama. Milan a fost eliminată, dar clar nu din cauza portarului, care s-a opus în fața tuturor: două parade contra lui Lukaku și câte una la Sanchez și Lautaro Martinez, toate de aplaudat. Răspunde excelent și în fața lui Hakimi și Kolarov.

Nimic de făcut la lovitura liberă a lui Eriksen și la penaltiul executat perfect. La un moment dat, presiunea pusă de Inter a devenit insuportabilă. Tătărușanu, cel mai bun de pe teren. O consolare mică, având în vedere că Inter a câștigat" - Gazzetta Dello Sport.

Gazzetta dello Sport i-a acordat nota 8 lui Tătărușanu, cea mai mare acordată vreunui jucător din acest derbi. Este al cincilea meci în care Ciprian apără buturile formației de pe San Siro.

De asemenea, la conferința de presă de la finalul duelului, internaționalul român a fost lăudat și de Antonio Conte, tehnicianul Interului: "a fost cel mai bun de pe teren".

În semifinalele Cupei Italiei, Inter se va duela cu învingătoarea partidei Juventus vs Spal, care se joacă miercuri.

Aici poți urmări un rezumat al derbiului dintre Inter și Milan: