Peste 150 de persoane au fost acuzate de justiția federală pentru rolul lor în violența de la Capitoliu din 6 ianuarie, au declarat marți autoritățile americane, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alți cincizeci sunt trimiși în judecată în instanțele din capitala federală, a declarat procurorul federal Michael Sherwin în timpul unui conferințe de presă.

Se așteaptă ca aceast număr să crească în continuare, anchetatorii adunând informații despre aproximativ 400 de participanți la această lovitură de stat. „Pe măsură ce vorbim, lista crește”, a spus el.

La început, instanțele au reținut acuzații destul de simple, cum ar fi „intruziunea” sau „transportul ilegal de arme”, pentru a avansa rapid.

Dar la unele dosare au fost adăugate acuzații mai grave, inclusiv violența împotriva ofițerilor de poliție, iar unii inculpați se confruntă cu sentințe de până la 20 de ani de închisoare, a spus Sherwin.

Susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Congresului, în timp ce oficialii aleși certificau victoria rivalului său democrat Joe Biden la alegerile prezidențiale.

Cinci persoane au murit în atac, inclusiv un ofițer de poliție ucis de manifestanți și un protestatar ucis de un ofițer.