Anca Dragu: Impozitul zero pe salariul minim ar putea deveni realitate cam în doi ani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD joi 25 feb 2021

Anca Dragu: Impozitul zero pe salariul minim ar putea deveni realitate cam în doi ani

de I.B. Marţi, 26 ianuarie 2021, 21:12
- a A+
Imagine
Impozitul zero pe salariul minim ar putea deveni realitate cam în doi ani, dar doar după finalizarea unui studiu de impact și atunci când veniturile bugetare și creșterea economică permit, spune președintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS).

"Ar putea deveni realitate (impozitul zero pe salariul minim - n.r.) într-un an, cam în doi ani, după ce avem finalizat un studiu de impact și atunci când veniturile bugetare și creșterea economică permit", spus la TVR Anca Dragu.


Președintele Senatului precizează că o astfel de măsură are un impact negativ asupra bugetului.

"Pe de altă parte, este o datorie să ne uităm la salariații cu venituri foarte mici. În România există această situație foarte tristă în care 15% dintre salariați, deși muncesc, intră la categoria de sărăcie, acest concept de sărăcie. Ca atare, cea mai rapidă soluție de a-i scoate pe aceștioameni din sărăcie care, deși muncesc opt ore pe zi, la sfârșitul lunii, când primesc salariul, nu-și pot permite să-și asigure un trai decent după standardele normale", adaugă Dragu, potrivit Mediafax.4253 de afisariDacă e așa de banal...
Nyk1 [utilizator], Marţi, 26 ianuarie 2021, 21:39
+10/16
...de ce nu a făcut-o PSDul?

Poate că a mărit salariul minim, dar de cei din mediul privat care aveau oricum cu 200-500 de lei peste salariul minim și-au bătut mereu joc, confiscându-le practic jumătate din roadele muncii depuse.
proasta decizie
mihnea1976 [utilizator], Marţi, 26 ianuarie 2021, 22:10
+7/15
Tocmai aia cu salariu minim din privat v-au votat,PSD se bazeaza pe bugetari si o parte din pensionari,voi habar nu aveti cine va voteaza.Masura asta trebuie luata in cateva luni nu in doi ani,poti sa introduci impozit progresiv pentru o mai mare echitate asupra veniturilor populatiei.Acum ai muncitori la cablaje platiti cu 1400 lei si angajati in primari cu salar de 6000 lei plus sporuri,Un milion de pensionari cu 800 lei lunar si procurori cu pensii de peste 50000 lei.
inca 31 de comentarii comenteaza