​​Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului să actualizeze ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie până pe 30 ianuarie, pentru ca școlile să se poată pregăti, avertizând că „suntem la un pas distanță” de situația haotică de la începutul anului școlar.

Pregatiri scoalaFoto: Agerpres / Digi 24

„La aproape două săptămâni de la acest anunț (privind redeschiderea școlilor - n.r.), unitățile de învățământ nu au primit nicio indicație cu privire la începerea celui de-al doilea semestru al acestui an școlar. Considerăm că a descentraliza această decizie fără a oferi, însă, toate detaliile și resursele necesare bunei organizări a redeschiderii școlilor, reprezintă un act de iresponsabilitate din partea autorităților”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Elevilor.

Elevii solicită Ministerului Educației și Ministerului Sănătății actualizarea ordinului privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie, în conformitate cu situația actuală, până pe data de 30 ianuarie, astfel încât unitățile de învățământ să aibă timp suficient pentru a se pregăti în mod corespunzător pentru debutul semestrului al II-lea.

„Suntem la un pas distanță de același haos cu care ne-am confruntat în luna septembrie, atunci când a început anul școlar. Directorii unităților de învățământ află ce au de făcut din mass-media, pentru că încă nu le-au fost comunicate în mod oficial procedurile ce vor fi aplicate începând cu 8 februarie”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Potrivit Consiliului, „este necesar ca inspectoratele școlare și autoritățile publice locale să se asigure de faptul că școlile dispun de materialele sanitare conforme necesare pentru începerea cursurilor în format fizic, întrucât, în luna septembrie, au existat multe cazuri de materiale sanitare neconforme distribuite în rândul elevilor și profesorilor, care pot pune în pericol sănătatea și viața acestora”.