​Hidroelectrica așteaptă ca restricțiile de ordin legislativ, precum legea de anul trecut privind interzicerea înstrăinării pachetelor de acțiuni la companiile de stat, să fie ridicate pentru a se putea lista, reiese din declarațiile lui Bogdan Badea, Director General Hidroelectrica. "În funcție de momentul când acest lucru se va întâmpla, sperăm la o listare a Hidroelectrica poate în cel mai fericit an la sfârșitul acestui an, dacă lucrurile vor merge repede și avem suficient timp de pregătire", a spus el, în cadrul unui eveniment la Bursa de Valori București (BVB).

Bogdan BadeaFoto: AGERPRES
  • N-aș vrea să spun că mai târziu de primăvara anului viitor pentru că este o listare așteptată, care trebuie să se întâmple, un moment care pentru piața de capital din România cred că va fi crucial.

"Va da o altă lichiditate pieței de capital și vom oferi românilor posibilitatea să aleagă între diversele instrumente în care să-și plaseze economiile, a afirmat el".

El este de părere că trebuie explicat românilor că listarea nu înseamnă o vânzare, că pleacă cineva cu compania din România, ci o deschidere a companiei, "o transparentizare și o metodă prin care fiecare dintre noi, poate prin câteva acțiuni pe care le cumpără să devină parte din Hidroelectrica".

"Este o companie românească, va rămâne o companie românească și va fi o companie românească performantă", a mai arătat el.