​A câștigat în 2020 al șaptelea titlu mondial, performanță cu care l-a egalat pe legendarul Michael Schumacher. Cu toate acestea, există voci în paddock care spun că Lewis Hamilton nu este cel mai bun pilot existent în acest moment pe grila de start a Marelui Circ.

HotNews.roFoto: Hotnews

Christian Horner, șeful RedBull Racing, este una dintre persoanele care îi contestă lui Lewis Hamilton statutul de cel mai bun pilot al Marelui Circ.

Pe ce se bazează vorbele lui Horner

Pentru a ne covinge de acest lucru, Christian Horner vine cu argumente.

Conform lui Horner, Hamilton este cel mai bun din paddock doar pentru că are la dispoziție cel mai bun monopost, cel oferit de Mercedes.

Oficialul continuă și ne dă drept exemplu parcursul lui George Russell, pilot al celor de la Williams, în calificările pentru Marele Premiu de la Sakhir (a doua cursă de pe acest circuit). La acel Grand Prix, Russell l-a înlocuit la Mercedes pe Hamilton, cel care a fost testat pozitiv la Covid-19.

George a încheiat calificările cu al doilea timp, fiind foarte aproape de un pole-position. În antiteză, Horner spune că dacă Max Verstappen (unul dintre piloții săi de la RedBull) nu ar putea participa din varii motive, înlocuitorul nu ar reuși să se ridice la nivelul său.

"Max și Lewis (n.r. Verstappen și Hamilton) se remarcă din tot plutonul. Cu siguranță că nu putem fi orbi la performanțele reușite de Hamilton, dar el are la dispoziție cea mai bună mașină de pe grilă, în timp ce Max trebuie să scoată tot ce e mai bun dintr-un monopost inferior. Asta în timp ce la Mercedes un pilot de la Williams poate veni și încheia calificările pe locul doi", a precizat Horner.

De asemenea, șeful RedBull mai spune că al lui Max este superior celui al lui Lewis. "Max mult mai bine cursele, oferă mult feedback echipei. S-a maturizat foarte mult în ultima perioadă", mai spune Horner.

Întrebat dacă Verstappen și-a atins potențialul maxim ca pilot, boss-ul celor de la RedBull a mai precizat: "Nu, nu cred că și-a atins potențialul maxim, în timp ce la alții piloți se poate vedea acest lucru".

Max Versappen a încheiat sezonul 2020 din Formula 1 pe locul al treilea în clasamentul piloților, la doar 9 puncte în urma lui Valtteri Bottas, al doilea pilot al celor de la Mercedes.

Reamintim că Mercedes a câștigat în 2020 al șaptelea titlul consecutiv la constructori, lucru care spune multe despre dominația constructorului german în Formula 1.