Deținuții vor fi vaccinați înaintea populației generale. Cei privați de libertate, puși în primul val al etapei a treia, împreună cu angajații din HoReCa, bănci și frizerii - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1348duminică 01 aug 2021

Deținuții vor fi vaccinați înaintea populației generale. Cei privați de libertate, puși în primul val al etapei a treia, împreună cu angajații din HoReCa, bănci și frizerii

de G.S. Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:43
- a A+
Imagine
Deținuții din penitenciarele românești au fost introduși în primul val al etapei a treia de vaccinare contra Covid-19, alături de personalul din hoteluri și restaurante, angajații frizeriilor și saloanelor de înfrumusețare și lucrătorii din industriile spectacolelor, financiar-bancar și asigurări, potrivit Hotărârii de Guvern publicate în Monitorul Oficial.


Informația privind includerea celor privați de libertate în rândul celor care vor primi vaccinul înaintea populației adulte generale a fost publicată prima oară de Digi 24.

Cine intră în etapa a III-a, potrivit documentului oficial:

  • a) Persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu și al persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate:
i) lucrătorii din Industria extractivă,
ii) lucrătorii din Industria prelucrătoare
iii) lucrătorii din Hoteluri și restaurante
iv) lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare
v) lucrătorii din domeniul spectacole, activitati culturale și recreative.
vi) lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și a celor care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic de suport al acestora;
vii) persoanele cazate în centrele regionale de proceduri și cazare ale solicitanților de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări".
viii) persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luați în custodie pubIică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări";
ix) persoane private de libertate;
x) persoane care asigură infrastructura de comunicații;
xi) lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice;
xii) lucrătorii din biblioteci.

  • b) populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute la punctele 1 și 2 de la litera C;
  • c) populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.


4891 de afisariDragnea se vaccineaza inaintea noastra. Ms PNL
Kivek [utilizator], Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:45
+16/32
asa ne dam seama care e locul nostru, al oamenilor cinstiti care platim impozite si lucram in PRIVAT, in Romania

ultimii oameni suntem, dupa puscariasi
Detinutii sunt mai importanti decat mine
VOX. [utilizator], Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:53
+16/18
Asta e situatia, de ce sa neg adevarul?
Daca eu ma plang ca am frig in apartament, primesc "minusuri". Daca ei se plang ca au frig in celula, ong-urile sar imediat in ajutorul lor.
inca 29 de comentarii comenteaza