Kamala Harris a intrat în istorie miercuri devenind prima femeie precum și prima persoană de culoare care a devenit vicepreședinte al Statelor Unite însă fanii desenelor animate „The Simpsons” au observat și un alt lucru inedit, scrie Insider.

Lisa Simpson si Kamala HarrisFoto: Greg Nash-Pool / Getty Images / Profimedia

Aceasta a ales pentru ceremonia de inaugurare o rochie violet de Cristopher John Roger, un tânăr designer afro-american din Louisiana, vestimentația fiind completată cu un colier de perle de Wilfredo Rosado, un designer din Puerto Rico, potrivit Vogue.

Fanii „The Simpsons” și-au amintit că într-un episod intitulat „Bart to the Future” (Bart în viitor) difuzat în 2000, o Lisa Simpson adultă este înfățișată drept următor președinte al Statelor Unite și pare să poarte o vestimentație aproape identică.

„Da, tot ce se va întâmpla vreodată a fost deja în 'The Simpsons'. Dar asta e un pic prea pe față”, a scris pe Twitter Phil Hagen.

Mai mult, în episodul respectiv Lisa Simpson este aleasă în urma unui mandat de un an dezastruos al magnatului imobiliar Donald Trump.

„Kamala Harris chiar e Lisa Simpson și sunt cu totul pentru asta”, a notat o altă persoană pe Twitter.

Din păcate vestimentația Kamalei Harris nu a fost o referință la desenele animate, potrivit experților.

Anneta Konstantiniedes, jurnalista pentru lifestyle a Insider, afirmă că violetul este considerată o culoare a bipartizanatului în Washington D.C., o combinație între roșul republicanilor și albastrul asociat cu democrații.

Consultantul de modă al BBC Laura Rothman a spus la rândul ei că rochia a fost un omagiu adus mișcării sufragetelor, violetul fiind una din principalele culori ale activistelor pentru dreptul de vot al femeilor.

Însă similitudinile bizare cu „Simpsons” nu s-au oprit aici.

Actorul Tom Hanks a fost miercuri seara prezentatorul unei emisiuni televizate despre ceremonia de inaugurare. Iar fanii au observat că legendarul actor a prezentat un eveniment foarte similar într-un alt episod al „The Simpsons”.

REFERINȚĂ: