Israelul se confruntă cu o creştere rapidă a numărului de noi infecţii: „O doză unică de vaccin este mai puţin eficientă decât credeam”. Nachman Ash, coordonatorul campaniei de vaccinare din Israel, a avertizat luni că o unică doză de vaccin Pfizer/BioNTech ar putea oferi mai puţină protecţie împotriva infecţiei cu coronavirus decât s-a crezut iniţial. Asta în condiţiile în care cei care au primit rapelul au dezvoltat mult mai mulţi anticorpi, şi anume de la şase până la 12 ori mai mulţi. Israelul a demarat rapid şi devreme campania de imunizare, dar se află într-o cursă cu transmiterea comunitară accelerată mai ales în contextul propagării tulpinii britanice a virusului, potrivit Adevărul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

DW: Joe Biden este omul potrivit pentru acest moment. Noul președinte american este persoana potrivită pentru a se ocupa de problemele cu care se confruntă o națiune extrem de divizată, crede șefa biroului DW de la Washington, Ines Pohl. Va găsi el însă soluțiile necesare? Biden a moștenit haos și un sistem economic deranjat brutal. Se mută într-o Casă Albă unde nimic nu mai este în ordine. Timp de mai multe săptămâni, SUA nu au mai fost de fapt conduse de nimeni - este vorba de superputerea economică și nucleară a lumii. O situație periculoasă nu doar pentru SUA, ci pentru întreaga comunitate internațională - un vid de putere este umplut cu ușurință de alte forțe. Partea bună este că niciodată un președinte nu a avut atâta experiență politică precum Joe Biden, scrie Deutsche Welle.

Povestea lui Pete Muntean, jurnalistul CNN cu origini românești, care a transmis asaltul fanilor lui Trump asupra Capitoliului. Nepot al unor imigranți români din Transilvania de la începutul secolului XX, Pete Muntean s-a alăturat CNN anul trecut după un deceniu petrecut în presa locală. Pilot și instructor de zbor, Muntean s-a născut într-o familie pasionată de aviație: mama sa a fost pilot de acrobație, tatăl era un om de vânzări care folosea avionul pentru a ajunge la întâlniri. Corespondent la Washington, Muntean a vorbit la Antena 3 despre ziua învestirii lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA, potrivit Libertatea.

CTP despre Trump: ”Un ticălos neglorios”. Trumpf părăsește Casa Albă încurajând încă o dată violența. Ritualul predării funcției între președintele care pleacă și președintele care vine e o piatră de temelie a civilizației politice americane. Mesajul pe care îl transmite este de pace, unitate și normalitate democratică. Cu 150 de ani în urmă, America a fost sfâșiată de războiul civil. Refuzând să-l întâmpine pe Joseph Biden, Trump le transmite suporterilor săi fanatici să rămână cu arma la picior: „We will be back in some form!”, scrie Cristian Tudor Popescu pe Republica.

UMF a vrut să ia 30.000 euro cu japca de la fiecare student intrat la suprataxă. CNCD: Documentul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), din noiembrie 2016, arată că Universitatea de Medicină a vrut să oblige doi studenți, intrați la suprataxă, să plătească 6.000 de euro în fiecare an până la finalizarea studiilor. În condițiile în care, ei și-au exprimat dorința de a se înscrie, din nou, la examenul de admitere sperând că vor intra, de data aceasta, la locurile bugetate de Ministerul Educației, potrivit Newsweek.

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme din septembrie în cabină. Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020, potrivit Observator News. Bărbatul, un cetăţean turc, nu a mai avut perioade de odihnă în afara cabinei sale. În plus, şoferul le-a mai spus oamenilor legii că intenţiona să îşi continue drumul în acest mod încă patru luni, potrivit Adevărul.

Imobiliarul Cristin Zămosteanu cere aprobare pentru a construi sediu de Operă în Centru. Primăria a început să publice noi informaţii legate de dezvoltarea urbană a Iaşului, în urma presiunilor Comisiei de Urbanism a Consiliului Local (CL). „Construire centru cultural (operă, teatru), spaţii expoziţionale, spaţii cazare, parcare subterană şi supraterană” - este obiectul PUZ-ului propus de M.Chim pentru terenul din strada I.C. Brătianu, fiind vorba despre suprafaţa de vizavi de Teatrul Naţional (Liceul „V. Pavelcu”) pe care Zămosteanu dorea să o cedeze Primăriei pentru alte terenuri centrale unde condiţiile de construire sunt mai puţin limitative, scrie Ziarul de Iași.