Rafila: Cu siguranță în acest an vom purta mască / Renunţarea la ea va fi o decizie tehnică - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021

Rafila: Cu siguranță în acest an vom purta mască / Renunţarea la ea va fi o decizie tehnică

de L.P. Luni, 18 ianuarie 2021, 18:10
- a A+
Imagine
Deputatul PSD și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila a declarat, luni, că eliminarea obligativității purtării măștii va fi luată în discuție doar după ce rata de vaccinare va ajunge la 70%. "Cu siguranță însă în acest an vom purta mască", a spus Rafila.


"Renunțarea la mască va fi o decizie tehnică, până la urmă. Adică, renunțarea la mască se va baza pe studii științifice, realizate de organisme internaționale, cum ar fi Centrul european de control al bolilor, va exista o poziție a UE, care să țină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru și de situația de la nivelul UE. Eu nu pot să dau un termen, când se va renunța la mască, dar cu siguranță, dacă acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranță utilizarea măștii va intra în discuția specialiștilor și vor exista recomandări care în funcție de fiecare stat vor fi adoptate", a declarat Alexandru Rafila într-o conferință de presă.
Întrebat de jurnaliști dacă susține părerea altor specialiști, care spun că masca va fi obligatorie încă doi ani, Rafila a spus că aceste decizii vor fi luate în baza unor studii, dar că anul acesta cu siguranță masca va fi obligatorie.

"Nu îmi plac aceste predicții care sunt bazate mai degrabă pe ceea ce credem noi decât pe studii. Pe măsură ce imunizarea populației din UE se va realiza se vor realiza și studii care să recomande prelungirea utilizării măștii sau o scurtare a intervalului de utilizare. Cu siguranță însă în acest an vom purta mască", a mai spus deputatul PSD.


2648 de afisariOk!
Ciprian1979c [utilizator], Luni, 18 ianuarie 2021, 18:20
+13/13
Toata viata sa purtam, numai scoateti-o naiba de pe strazi, din aer liber, ca nicaieri in afara de Italia si Spania(cele mai de ''succes'' tari in lupta cu covid) nu e obligatorie in aer liber acolo unde se poate pastra o distanta de 2 m. Oricum, in vreo 3 luni vine caldura, cred ca va exploda mamaliga prin mai, la 30 de grade, cand se va satura lumea de purtat masca transpirata si plina de muci pe afara!
mai pe romaneste
Alin Delin [utilizator], Luni, 18 ianuarie 2021, 18:30
+8/10
Mai aveti multe masti de vandut.
inca 3 comentarii comenteaza