Obligată să stea în izolare, după ce câteva persoane din avionul cu care a venit la Melbourne au fost testate pozitiv cu coronavirus, Sorana Cîrstea și-a exprimat frustrarea pe Twitter precizând că nu este normal să evolueze la Australian Open după o pauză de două săptămâni, timp în care nu se va putea antrena.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Unii ne acuză că facem mofturi. Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră și să mă uit la Netflix. Credeți-mă, e un vis devenit realitate, chiar o vacanță. Ceea ce nu putem să facem este SĂ CONCURĂM după ce am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, nu regula carantinării”, a scris Sorana Cîrstea.

Supărarea Soranei a fost împărtășită și de Yulia Putintseva: "Ceea ce nu înțeleg este de ce nu ni s-a spus că dacă e o persoană pozitivă în avion va trebui să fim izolați. M-aș fi gândit de două ori înainte să vin aici".

Sorana i-a răspuns jucătoarei din Kazakhstan: "De acord. Dacă ne-ar fi spus de această regulă înainte, nu aș mai fi jucat în Australia. Aș fi rămas acasă. Ne-au zis că zborurile vor fi la 20% capacitate și că vom fi considerați contacți apropiați doar dacă cineva din echipă sau anturaj e pozitiv".

Întrebată de un utilizator de ce a ales să participe la turneu din moment ce știa regulamentul, Sorana a afirmat: "Aveam de gând să joc la acest turneu pentru că ei au promis o scutire zilnică de 5 ore de la carantină, timp în care puteam să ne antrenăm, să mergem la sală și la recuperare. Asta era înțelegerea când ne-am înscris... dar regulile s-au schimbat ".

Un număr de 47 de jucători şi jucătoare de tenis au fost plasaţi în carantină strictă după sosirea la Melbourne, în vederea participării la Australian Open, fără posibilitatea de a se antrena în următoarele două săptămâni, după depistarea unor cazuri pozitive la coronavirus printre ceilalţi pasageri din avioanele în care au călătorit, informează presa australiană, citată de AFP.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Răspunsul Soranei Cîrstea atunci când a fost întrebată daca se va vaccina împotriva Covid-19