Microsoft și Oracle lucrează la crearea unui pașaport de vaccinare digital - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0034luni 25 ian 2021

Microsoft și Oracle lucrează la crearea unui pașaport de vaccinare digital

de S.J. Joi, 14 ianuarie 2021, 15:31
- a A+
Imagine
Companii majore, organizații de sănătate și non-profit au anunțat joi dimineața că lucrează împreună pentru a crea un pașaport de vaccinare digital pentru momentul când persoanele vor fi nevoite să demonstreze că s-au vaccinat împotriva coronavirusului, relatează Business Insider .


Inițiativa de Acreditare a Vaccinării (VIC), o coaliție de organizații printre care se numără Microsoft, Salesforce, Oracle, Cerner, Epic Systems și Clinica Mayo din SUA, dezvoltă standarde tech pentru a verifica dacă o persoană s-a vaccinat, potrivit unui comunicat remis joi de aceasta.

Tehnologia ar putea fi folosită pentru a depista persoanele care afirmă în mod fals că au fost vaccinate împotriva virusului mortal.

VIC afirmă că persoanele fără telefoane smart ar putea primi coduri QR tipărite pe hârtie pentru a demonstra că au fost vaccinate.

"Scopul Inițiativei de Acreditare a Vaccinării este de a împuternici indivizii oferindu-le acces digital la înregistrările privind vaccinarea astfel încât aceștia să poate folosi instrumente precum CommonPass pentru a se întoarce în siguranță la călătorit, locul de muncă, școală și viața cotidiană, având în același timp datele personale protejate", afirmă Paul Meyer, CEO-ul The Commons Project Foundation, un ONG din Geneva care face parte din VIC.

"Pentru o perioadă de timp unii dintre noi vom fi nevoiți să demonstrăm fie că am fost testați negativ pentru COVID-19 fie că am fost vaccinați pentru a ne putea relua rutinele normale ale vieții noastre", afirmă dr. Brad Perkins, directorul medical al Commons Project Foundation.

Dr. Perkins a adăugat că acest lucru va fi necesar "indiferent dacă este vorba de a ne îmbarca într-un avion să mergem într-o altă țară sau că mergem la muncă, școală, la alimentară, concerte live sau evenimente sportive".

Citește și:


5283 de afisariLol
HP [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 15:53
+15/29
Si cam asta va fi sfarsitul vrajelii cu "vaccinarea nu este obligatorie".
aplicatie mobila facuta de studenti
AltJ [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 15:45
+14/18
la puterea de calcul detinuta de cei implicati ar trebui sa gaseasca medicamentul anti-COVID intr-o luna, nu sa dezvolte o aplicatie pe care si niste studenti pot sa o faca.
inca 23 de comentarii comenteaza